Mini-ekskursijā uz Koknesi!

12:08

Paldies mūsu Ērgļu draugiem Ilzei un Mārcim par ekskursijas plānu un iepriekšēju sazvanīšanos ar ekskursijas objektiem! :) Ir tik patīkami iekrist kāda izlolotā plānā un vienkārši ļauties straumei!

Tātad dodamies uz Koknesi. Jo tā ir tieši tik tālu, lai paspētu pabūt visās vēlamajās vietās vienā darba dienas pēcpusdienā.

Par amatu māju/viesu namu "Mazā kāpa" iepriekš neko nebiju dzirdējusi. Taču tagad domāju, ka pats likten`s mani uz šejieni atveda! Tagad mana vīzija par to, kā reiz strādāšu savā sapņu mājā ir par vienu milzu soli pietuvojusies reālām aprisēm. Sapņot ir viens, bet redzēt, ka kaut kur reāli dzīvē jau kādam sapņu darbnīca eksistē ir pavisam kas cits!

Šajā amatu centrā saimnieko ādas meistare Inese Kāpiņa. Viņas vadīti "Mazajā kāpā" darbojāmies 2 stundas un katrs par to samaksājām 2LVL! Manuprāt fantastiska cena par ieskatu ādas apstrādes procesā un reālu pašu līdzdarbošanos!!!!




Šajā nelielajā jumtistabiņā top jostas, pasu vāciņi, rokassprādzes, grāmatu vāki un pat somas uz pasūtījuma!
Vienvārdsakot - viss, ko radošas rokas no ādas var uztaisīt - tas top šeit!


Mēs uzzinājām ne tikai to, ko no ādas var pagatavot, bet arī to, no kurienes tā nāk, kā tā apstrādāta un ar kādiem aparātiem darbojas ādas meistari. Kolosāli!


Vienā mirklī atvērās durvis un apmēram 10 turpmākās minūtes vismaz bērniem pilnīgi noteikti bija cits ekskursijas vadītājs...






Izteiksmīgs mirklis - kucentiņš sabijās un......ups...nu, jā...


Bet, atgriežoties pie ekskursijas - lūk ko mēs paveicām:

1) noskatījāmies, kā darbojas unikāla grāmatvāku piegriežamā giljotīna, kurai pašai ir savs īpašais stāsts (šo stāstu gan visforšāk jums klātienē pastāstīs pati Inese )


2) paši izgriezām ādas lāsītes, lai no tām pagatavotu brelokus



3) izvēlējāmies rakstiņu uz breloka un piedalījāmies tā uzspiešanā



4) Un caurumiņus cirtām un kniedējām - riktīgs fizisks darbs tā ādas pārvēršana priekšmetos!


Un, saimnieku sarūpēto tēju dzerot, iefanojām par IKEA Pieneņpūku lampu!


Un tad, ar nelielu trīculi pakrūtē ( jo Diāna iepriekšējā rakstā mani tiešām sabiedēja :D ) devāmies uz Kokneses peldbaseinu.
Pretēji gaidītajai nalaipnajai garderobistei mūs sagaidīja paprāvs bariņš cilvēku un nomierinoša pirmsbaseina kņada. Ģērbtuvē mammas apstāstīja, ka izdevīgāk izvēlēties ģimenes biļeti ( 2 pieaugušie + 2 bērni) par 5 LVL un vēl to, ka nākot uz baseinu darbdienās ar pirmsskolas vecuma bērnu, biļete 2,50LVL jāmaksā tikai pieaugušajam.Tiktāl par cenām, kuras noteikti nav akmenī kaltas, bet ir aktuālas uz doto laika periodu.

Lieta, ar ko jārēķinās - stundu rotācija. Cilvēku grupas tiek ielaistas katras stundas sākumā un plunčājas ( iet saunā utml.) stundu. Un tad nāk nākošā cilvēku "porcija". Tāpēc, ja plānojat doties uz šo baseinu, rēķinieties, ka jums jābūt tur nedaudz pirms 18:00 vai 19:00, utt...

Pirms iešanas uz dušām/pārģērbtuvēm katru baseinoties gribētāju apskata medicīnas darbiniece. Pieaugušajiem uzmet aci ( patiešām uzmet aci, nevis pēta katru pirksta starpu) uz kājām, vēderu, rokām; bērniem apskatās tikai punci un roķeles.

Nākamais moments ir baseina inventārs. Mājas lapā rakstīts, ka čības un cepures var dabūt uz vietas un tā arī bija, taču nākamreiz un vispār jau, ja iet regulāri, labāk paņemt līdzi savus apavus un cepurītes -uz vietas ne vienmēr atradīsies īstie izmēri...



Te nu viņš ir - bērnu baseins. Apmēram 90cm dziļš, ja spriežu pēc saviem bērniem. Niklāva augumam ideāls, lai viņš pats varētu staigāt uz savām kājelēm, Emīliju toties nācās pieturēt.
Bet no slidkalniņa šļūca visi trīs mūsu mazie. Niklāvs šļūca daudz un sajūsminājās ik reizi, pat ja gadījās sarīt ūdens šļakatas. Emīlijai pietika ar vienu reizi, lai secinātu, ka vienkārši paplunčāties viņai patīk labāk. Lienītes brauciens beidzās ar asarām, taču noteiktu mazās drosminieces prasību šļūkt vēl! Ak, bērni! Viņi ir tik lieliski visā ko dara!:)






Dabūt no baseina ārā trīcošos, taču joprojām pļunkāties (Niklāva versija vārdam "plunčāties") gribošos bērnus var pavisam vienkārši  - piesolot saldējumu kafejnīcā! :)
Mūsu izvēle krita uz "Liepkalniem" - tiem pašiem, kas maizīti ražo un gardas smalkmaizītes cep.


Esmu no tiem cilvēkiem, kurus kafejnīcas iekārtojums noteikti interesē tikpat daudz kā ēdiens. Šeit bija detaļas, kurām piesiet aci, taču laikam jau lielais izsalkums pēc baseina manī bija nokāvis fotogrāfu :)
Kā lieliskākā no šeit redzētajām idejām - galdi! Viens ar šaha virsmu, otrs ar riču raču, trešs ar Cirku, utt! Tik forši!





Īsa, intensīva, atmiņā paliekoša miniekskursija...
Ir tik forši redzēt, ka Latvija nav tikai Zaube-Rīga-Jelgava, māja/dzīvoklis/veikals.
 Latvijā visā viss notiek. Attīstās un aug. Baudīt Latviju tādu, kāda tā top, priecāties par uzņēmīgiem cilvēkiem, ieskatīties amatnieku, ražotāju un citu radošu cilvēku ikdienā - tāds ir šī gada uzstādījums!

Latvija var! Piedalīsimies Latvijā!

You Might Also Like

13 comments

  1. Cik brīnišķīgs ieraksts!!! Un liels paldies par baseina brauciena aprakstu, nākamreiz braukšu ar vīru un mierā nelikšos, kamēr mūs ielaidīs iekšā. :D

    AtbildētDzēst
  2. Uh! Lieliska ekskursija jums bijusi! Tev jāsāk rakstīt arī angliski - piesaistīsi tūristus Latvijai! :)

    AtbildētDzēst
  3. Super ekskursija. Man arī sagribējās kaut kur doties. jo kaut kā mūsmājās ekskursiju laiks ir vasarā un - šķiet - diezgan aplami un stereotipiski :P
    Man patīk tā bilde, kur Emīlija baseinā :) Tā mēlīte :))

    AtbildētDzēst
  4. Vaine, Pai? Šis miniceļojums salauza arī manus stereotipus, ka Ziemā nekur nav ko darīt! Ir un kā vēl! Un tik piesātināta, intelektuāla un fiziska atpūta mums bija! un sajutāmies pavisam kā vasarā!

    Gunta... Hmmm.... Tad man tiešām vajadzētu 50 stundas diennaktī :)
    Bet doma tālajos domu ceļos, protams ir - rakstīt otru mammas hands blogu un rādīt, ka un kā Latvija var!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par tik labu un izsmeļošanu aprakstu! Pilnīgi sajūta, it kā pati tur būtu bijusi :)

    AtbildētDzēst
  6. Izkstās lieliski! Kokneses iedzīvotāji jāapskauž par tādu baseinu! Un noteikti jāpatur prātā "Mazā kāpa", paldies!

    AtbildētDzēst
  7. Taa, taa, es centiigi skribeleeju savaa pieziimmju blocinjaa, kur visas shitaas feinaas padarishanas notiek! Latvijaa viss notiek, un tas priecee! Paldies Tev par reportaazhu!

    AtbildētDzēst
  8. Ilgi jau mēģinu saņemties braucienam uz Koknesi, bet nekādi nav sanācis... Pēc šī ieraksta, būs beidzot jākāpj bānī iekšā :) un jābrauc lūkot visus Kokneses jaukumus :)

    AtbildētDzēst
  9. Lieliski!
    Tas, ka varu kādu mudināt doties turp, kur esmu bijusi es,ir kolosāli!
    Iedvesmot vienam otru - tas ir tas, ko latviešiem jāmācās!
    Mēs esam uz pareizā ceļa!
    Visi uz Koknesi, mīļie!

    AtbildētDzēst
  10. :)..Koknese...
    Bet Kas tiem bērniem ap vēderu "apsiets", ka viņi turas virs ūdens? Kaut kāda josta:) Gribu zināt:)

    AtbildētDzēst
  11. Josta gan, tikai, hm, kā lai saka, man šķiet, ka bez tās pat būtu drošāk :)
    Tur visādu putoplasta verķu gana - jautājums, cik katrs no tiem funkcionējošs...
    Kā jau minēju - ūdens ir ~ 90 cm dziļs, so teorētiski - viņi bez visiem pludiņiem ir virs ūdens... :)

    AtbildētDzēst
  12. Jauka ekskursija tik tiešām:) Mani ieinteresēja vai tā baltā pieneņpūku IKEA lampa dod arī daudz gaismas vai vienkārši labi izskatās?:)Man gadījusies tāda pieredze,ka stilīgas lampas vienmēr izrādās tumšas...

    AtbildētDzēst
  13. Paldies par interesanto aprakstu!
    Uzreiz sagribējās kaut kur aizceļot, kaut vai līdz tuvākai kaimiņpilsētai...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!