100 metri virteņu! Un dāvana!

00:48

Pēdējā laikā radošā enerģija ieguldīta virtenēs. Par un ap tām slāņojas plāni, mērķi, idejas un darbi. Pašai nemanot kopā uzšuvušies 100 metri virteņu!!! Vai zināt, ko es iesapņojos?

Es sapņoju, ka šīs reciklēto izejmateriālu virtenes šuj vairāki desmiti mammu visā Latvijā; sapņoju, ka šīs virtenes tirgo lielveikalos blakus vienreizējās lietošanas ballīšu aksesuāriem un ļauj cilvēkam izvēlēties ballēties zemei draudzīgi; sapņoju, ka katrs, kurš nopirks virteni zinās, ka daļa no samaksātās summas tiek novirzīta labdarībai!

Kā jums mans sapnis? :)

Iedomājieties - daudzreiz lietojamas virtenes Lieldienām...



...puiku ballītēm...



... meiteņu ballītēm...


... saldām meiteņu ballītēm...



...ballītēm kopā...




Kā jums tas patīk?
Dāvināšu 10m virtenes kādam/ai no jums!
Lai piedalītos izlozē, lūdzu atsūtiet man e-pastu, kurā:

1) ņemot vērā augstākminētās virtenes radīšanā ieguldītās idejas jūs dalāties pārdomās par to, cik vajadzētu maksāt virtenei
2) pasakāt, par cik jūs būtu ar mieru iegādāties šādu virteni lielveikala ballīšu ekipējuma stendā
3) pastāstāt, cik jūs būtu ar mieru maksāt, ja virteni pirktu kādā bērnu preču veikalā

Izlozē nepiedalīsies vēstules, kuru autori būs minējuši, ka nepirktu virtenes, jo paši prot tās uzšūt :)

Sūtiet savus e-pastus uz lapinalaine@inbox.lv līdz 16. aprīļa plkst. 20:00

You Might Also Like

13 comments

  1. ideja laba! Tikai, manuprāt, šādu reciklēto darbu piedāvājums pie mums joprojām pārsniedz pieprasījumu... neatliek nekas cits, kā turpināt tos popularizēt, vai ne? :):)

    AtbildētDzēst
  2. Vizuāli mani piesaista sada veida virtenes.Labprat izmantotu savu bērnu ballīte un domaju,ka ari pasi berni priecātos par tam.
    Par cik pati ar rokdarbiem esmu uz jus, nedaudz šaubos par to cik virtenei butu jāmaksā. proti, domaju,ka ieguldijums ir ne tikai pati uzsusana,bet ari ideja un sirds.
    Es domaju,ka virtene varetu maksāt no 0.30-0,50Ls par metru. Atkarība no dizaina. Es pat nezinu vai tas ir daudz vai maz.Loti gruti novērtēt.
    P.S. Atvainojos par rakstības nepilnībām.

    AtbildētDzēst
  3. Alise - alise.kumpina@inbox.lv
    MAn jau šķiet, ka ideja ir superīga, jo nesen pati taisīju ballīti savam sešgadniekam un meklēju arī virtenes, nemaz tik liela izvēle man nebija. Man tikai šķiet, ka būtu jauki kaut kā personificēt šīs virtenes, piemēram, ja es gribētu sava bērna vārdu uz viņām, vai novēlējumu - prieks, laime, mīlestība, utml. PAr maksu - gan lielveikalā gan citā veikalā maksimālais ko es varētu maksāt būtu 0.7 san par 1 m.

    AtbildētDzēst
  4. Lainīt, Tevis dāvināto Ziemassvētku virteni tikko noņēmu un apmainīju pret savām ''lieldienu laumiņām'', tā, ka attieksme pret virtenēm ir ar to izteikta, vai ne? Man tās ļoti patīk.

    Man nepatīk teiciens- es nepirktu, jo pati varu tādu uztaisīt. Es gribētu, lai būtu tā, ka mēs katra vislabāk mākam kaut ko citu un varam to pārdot, nopelnīt naudu un nopirkt no otras to, ko atkal tā vislabāk māk. Vai arī- varam abas šūt somas, bet kāpēc, lai es negribētu nopirkt no Tevis somu, jo Tev taču sanāk pavisam savādāk, nekā man. Nu lūk, tāda ir mana attieksme. :) Gribu darboties un pelnīt un labprāt iegādāties citu rokdarbnieču darbus.

    Domāju, ka cenai būtu jābūt vismaz 1 Ls metrā, jo nekad jau rokdarbniece nesaņem pati tik, cik maksā tā prece veikalā :(

    AtbildētDzēst
  5. Par cenaam galiigi nepateikshu, jo neesmu lietas kursaa par patreizeejiem macinju saturiem Latvijaa, bet ideja par virteneem visnotalj atbalstaama.
    Un +100 Aijai par nepatiku pret "es nepirktu, jo pati varu tādu uztaisīt". Nu taa tiiri teoreetiski mees jau visas vareetu visu uztaisiit, bet vai mums tik labi/origjinaali/skaisti utt. tas "viss" sanaaktu? Man arii patiik citu rokdarbniechu veidotias/aukleetais - pat ljoti patiik:)

    AtbildētDzēst
  6. Es maksātu... teiksim, tā, ka tie paši 0,50 metrā sanāktu.. bet, jā, daudz tas nav, īpaši atrēķinot liel- u.c. veikala nodevas. tātad tikai internetā veikalā pa tiešo no pārdevēja. piekrītu Aijai, ka ideāli būtu pirkt arī citu rokdarbnieču (sorri par anahronismu!;D) darbus. kā izdevušamies dizaina paraugus!;D
    meiteņu virtene jau kalpo! par Gripas mierinājuma un Pirmā izkritinātā zoba "ballītes" virteni...
    un rezultātā mēs pārstiepsim bērna mēbeles uz to istabu (vecāku guļamistabu:)), kur virtene jau karājas;)))

    AtbildētDzēst
  7. ...nu, es vēlreiz uz TO paskatījos. un padomāju. padomāja arī mērķauditorija, starplaikā starp vieniem un nākamajiem 40 grādiem celsija - viņas komentārs par krāsainajiem 10 metriem: "Nu, pieci lati vismaz.. (pēc nelielas sarunas bažīgi) Vai desmit jau būtu par dārgu??" Ir jau baigi smukā tāda manta, ir. Un ilglaicīga...
    mums, vārdu sakot, paveicās!

    AtbildētDzēst
  8. Ļoti skaitas tās virtenes!
    Es domāju, ka virtenes būtu pelnījusi maksāt no 0,70 Ls/m uz augšu, atkarībā no sarezģītības, auduma u.c. faktoriem, jo tiek maksāts par cilvēku darbu nevis par rūpnīcas ražojumu un divas pilnīgi vienādas virtenes diez vai izdosies izgatavot ;)
    Tomēr parastais latvietis, domāju, ļoti negribīgi pirks šādas virtenes lielveikalos, ja blakus stāvēs virtene 0.20Ls...
    Eko veikali un tamlīdzīgas bodītes (arī internetveikali) būtu vispiemērotākā vieta šādām skaistām lietām un uz tādiem veikaliem cilvēki jau iet noteiktu mērķu vadīti - iegādāties kaut ko neorģinālu, dabīgu un skaistu :)

    AtbildētDzēst
  9. Laine! 'eku party - tā ir ģeniāla ideja! Teikšu kā ir - neredzu (nākotnes formā) neko tik brīnišķīgu lielveikala plauktā, bet piemēram Spices "Grāmatu karuselī", "Otrās Elpas","Pienene" vai citos tāda tipa veikalos gan varētu iedomāties! Naudiņa varētu būt 3-5Ls par virteni.... Esmu šuvusi visdažādākās virtenes no papīra... Varam sadarboties.... e-pasts nemainīgs: santini@inbox.lv

    AtbildētDzēst
  10. Cik, lūdzu, lielus tos atsevišķos gabaliņus Tu piegriez? Gribu uztaisīt virtenes, bet sāku taisīt piegrieztni un nevaru saprast, cik lielus vajag.

    AtbildētDzēst
  11. Piegrieztni virtenēm? :D Nopietni? :)

    Taisi tik lielus, cik liek sirds!

    AtbildētDzēst
  12. :) un vēl viens jautājums - kā nošuj? vai ar vienu diegu pietiek, nevar saplīst?

    AtbildētDzēst
  13. viss atkarīgs no diega! Man neplīst! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!