Ko tur liegties, nav vērts - man ir overloks!

01:26

Pietiekami ilgi esmu šo ziņu briedinājusi, pietiekami eksperimentu veikusi, pietiekami izdarījusi secinājumus, lai zinātu, cik lielā mērā sajūsmināties/vilties un tagad stāstu...

Pirms kāda laika ss.lv ieraudzīju sludinājumu, ka tiek pārdots industriālais piecdiegu overloks par 90 LVL. Ņemot vērā, ka budžets man vienmēr ir ierobežots un prasmes tāpat, šis šķita jauks piedāvājums. Jo man taču vajadzēja overloku, lai sāktu beidzot šūt `Eku kreklus visiem gribētājiem un beidzot noslēgtu `Eku kreklu nosaukumkonkursa epopeju. Es tiešām biju iecerējusi jau pirms Lieldienām nosūtīt uz vairākām Latvijas malām zaķu kreklus, taču klausieties tālāko:

Nonākusi vietā, ko patlaban plašāk nereklamēšu ( jo man plānā tur tikt vēl pie pāris agregātiem:) ) pēkšņi iedomājos, ka piecu diegu ovis man nemaz nav vajadzīgs un pietiks ar triju - nu pilnīgs prāta aptumsums! Vilšanās par to, ka industriālais 5 diegu ovis, atšķirībā no hobijniekiem,  nešuj plakanšuvi lika man izvēlēties trīsdiedznieku...Un lomu nospēlēja arī uz pusi mazākā cena... :) Un man kā cilvēkam, kas jau kādu laiku bija pat vaļējām acīm sapņojis par overloku, uz to brīdi jebkurš overloks likās overloks un tā nu es viņu - cilpotāju ar trim diegiem - pārvedu mājās.
Bet protams, tam ko es radu ļoti noder arī šis - galu galā - jebkuram apģērbam un priekšautiņiem vīlītes ir jāapdarina! Un loģiski vajadzētu abus - vienu, kas stāv trikotāžas darbiem un otru, kurš vienkārši vīlē visu pārejo... Bet atkal jau - jāizvērtē taču bija prioritātes un steidzamība... :) Nu neko - tātadiņ likten`s!

Iepazīstieties:

80-to gadu industriālais Podoļsk.
(jauns motors un jauns pedālis)




Un varbūt pat labi, ka apgūstu overlokošanu no šī gala - līdzīgi, kā ja pirmā mašīna būtu žigulis - visas pārējās liksies kā limuzīni :D

Pārvedusi savu jaunumu mājās ņēmos mēģināt un eksperimentēt. Līdz, ui, nogriezu vienu no diegiem un sākās mērena panika. Un internetstudijas. Pēkšņi man piemirsās kādas klases ovis šis bija un kā to sauc. Nosaukums atausa pēc mirkļa un, ticiet, tad krievu gūglotēka dabūja trūkties no maniem pieprasījumiem! :)

Lūk šeit jūtūbē atradu video, kā sadiegot līdzīgu ovi. Tagad, kad esmu darbojusies jau ~ mēnesi, divus malējos diegus protu ievērt kā profiņš :) Vien adatas diegu kaut kā nepareizi ievēru un līdz ar to vīle neveidojas pareiza... Eh... Un es patiešām ticu, ka jaunākai tehnikai atkristu visi šie kreņķi...

Bet es taču mīlu retro! :D Un tā nu man tagad ir jauns čuguna draudziņš! :)

Lai top jauni darbi!

You Might Also Like

6 comments

  1. Oi, izklausās varen sarežģīta padarīšana. Man ar jau gadu kā sapnis ir overloks, bet pagaidām nevarēšu to atļauties. Varbūt vēl neesmu tam gatava? :)))

    AtbildētDzēst
  2. Man jau tā šķita, ka Tavā radošajā telpā drīzumā būtu jāparādās overlokam:) Apsveicu ar jauno uzparikti!
    Es vēl tagad atceros tās patīkamās tirpas, savu overloku iedarbinot pirmo reizi, un skatoties, kā tur tie diegi vijās un cilpojās:)!
    Kāds interesants spolīšu turētājmehānisms Tavai uzpariktei ir! Un pati mašīna izskatās pamatīga - noteikti nekas lieki nevibrē un galds nekratās, kad to darbini..

    AtbildētDzēst
  3. ai, nu patiesībā vibrē pati mašīna un ik pa liakam ir jānostāda pati savā vietā, bet šodien atteicās pedālis - kaut kas "nekontačī"un man jau liekas, ka tā ir zīme - tomēr sākt lūkoties jauna, skaista, parocīga ovīša meklējumos....

    AtbildētDzēst
  4. Super jaunums!
    Starp citu,es jau nojautu,ka tieši overloks ir Tavs jaunums,kad iepriekš ko ieminējies...Jo!Kādā no iepriekšējo ierakstu bildēm,to manīju;)

    AtbildētDzēst
  5. MMM... pilnīgi atgriezos bērnībā, kad dreijāju uz overloka :)

    AtbildētDzēst
  6. lai cik smuki neliktos muusdienu hobijoverloki,shaada tipa vecais,ruupnieciskais vienalga paliks mans favoriits,JO-tam ir mazaaka peedinja,un ar to var labaak "izbraukt"pagriezienus. Muusu darbniicaa lietojam Jaguar,4diegu overloku,un ar taaa plato,lempiigo peedinju nevaru pierast darboties. varu autores izveeli apsveikt,jo kaa saka muusu mashiiniites apkalpojoshs meistars-eto veshch!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!