Zaķa dētas olas?

00:58

Esmu ļoti tradicionāla, kad runa ir par Lieldienu olu krāsošanu - zāles stiebriņi, puķītes, lapiņas, graudi, rīsi, sīpolmizas - tā esmu ieaudzināta. Un laikam jau turpinu ieaudzināt arī savus mazos. :) Uz oliņām nonāk tas, kas pieejams dabā, ja neskaita kaprona zeķubikses, kurās ietinu olas! :D:D:D

Bet man ir patiess prieks, ka nu jau 3 gadus man ir iespēja veikt personības dubultošanos un naktī pirms Lieldienas pārtapt par zili- lillā- pidelētu olu meistaru!!!
Citreiz ņemu talkā mellenes, dažkārt veikalos pieejamās krāsas, bet šogad!- šogad jau laicīgi ( lai nodotu jums ziņojumu) iemēģināju roku olu krāsošanā ar zīda kaklasaitēm!!! Paldies blogam "Our Best Bites" par iedvesmu!

Man kaklasaites jau bija krājumos, taču jūs tās noteikti variet paspēt iegādāties kādā humpalbodītē.  Galvenais, lai uz šļipses gozētos uzraksts 100% silk, pure silk vai tml.! Ja nevariet to atrast uz platās daļas redzamā vietā, meklējiet šaurajā galiņā noslēpušos! Pieredze, draugi! :)







Es vārīšanas procesā piemirsu pieliet etiķi (jeb "Mācība citos blogos iedziļināties tekstā, nevis pārskriet burvīgajām bildēm ;) ), iespējams tāpēc krāsiņas šur tur paplūdušas, bet kopumā varu teikt, ka process nebūt nebija mazāk interesants, kā strādājot ar dabas materiāliem! 
Un rezultāts, manuprāt, tiešām liek ticēt brīnumZaķa esamībai!

_________________________________________________________________________________
Lieldienas arī te:

 http://mammasrokas.blogspot.com/2010/04/lieldienas-pavaditas.html

 http://mammasrokas.blogspot.com/2010/04/lieldienu-gaidot.html

 http://mammasrokas.blogspot.com/2011/04/lieldiena-pavadita.html

You Might Also Like

19 comments

  1. Lai gan arī es esmu tradicionālo sīpolmizu olu piekritēja, bet šādi arī izskatās ļoti skaisti, šķiet, ka mazajiem, kas pieraduši tradicionāli krāsot olas, šādas zaķa atstātas olas varētu ļoti patikt, ehh jāgudro, kur zīda šlipses sadabūt:)

    AtbildētDzēst
  2. Ola iekšā arī tagad ir "pure silk" :)
    Cilvēks brīnumaini piedzimst. Un tad viņam asinīs ir brīnumus radīt. Nu tur rūķi, zaķi,papardes ziedi...:) "pure miracle"

    AtbildētDzēst
  3. Laine, es jau gaidīju, kad Tu krāsosi ar zīda audumu. Es no Tevis Pinterestā jau šito noskatīju:)Super! Man gan kaklasaišu nav, bet ir zīda audums. Būs kāds stūrītis vai divi no katra jānočiep. Jā, un etiķis ir neatņemama sastāvdaļa, tas gan...

    AtbildētDzēst
  4. Man kaut kā prātā stāv, ka etiķis trauslina olu čaumalas, ka pēc tam nav līdz galam foršas olu kaujas.. Tāpēc varbūt pat labi, ka piemirsi etiķi pieliet. ;) Bet galarezultāts tiešām skaists.

    AtbildētDzēst
  5. Labrīt, meitenes radošās!
    Sančita - uz humpalbodi pēc kaklasaitēm!
    Kristīn` - "pure miracle"- pilnīīīīgi piekrītu! Mēs paši esam brīnums un brīnumi tas, ko spējam radīt! Un visi var! tik ne katrs to apzinās un atcerās! Bērnībā taču varēja visi!
    Ilze - es jau drusku bažījos, ka kāda latviešu blogdraudzene nepaspēj pirms manis uzrakstīt :D Jo Pinterestā redzēju daudzus repinus ! :D Bet vispār, tagad, kad esmu to izdarījusi, liekas - kur biju agrāk, ka manas acis to nebija ģidušas?... Pilna gūgle ar šito tehniku! :)
    Mir - hmmm... Nu Tajā rakstā teikts, ka vajag, SB arī raksta, ka vajag... Un kā lai tagad tieku gudra?... :)

    Tagad gribētos puķainas kaklasaites!

    AtbildētDzēst
  6. Uhhh! zidolas apskrien pasauli :) bet izskatās nudien lieliski :)

    AtbildētDzēst
  7. :) burvīgs gala rezultāts... `būs jāpamēģina... vīrs no savām kaklasaitēm ņeļaus ko nogriezt :))) būs jāpamaeklē un jāpamēģina savādāk :))) Paldies par idejām :))

    AtbildētDzēst
  8. Hihi, es jau gaidīju šo Tavu ierakstu... :)) Es tā arī neesmu paspējusi nopirkt tās zīda kaklasaites, šodien ieplānots aiziet uz tuvējo humpalbodi. Tad jau arī padalīšos kaut kad ar savām zīda oliņām! :)

    AtbildētDzēst
  9. Lūk, atradu - http://www.rokdarbiem.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=323:olukrasosana&catid=972:dazadipadomi&Itemid=71 - ja krāsas šķīdumam pievieno etiķi, olas kļūst košākas, taču neizturīgākas.

    AtbildētDzēst
  10. Skaidrs! Tad nekādu etiķi - jau tā nemāku izvārīt olu partiju, lai nesaplīstu kāda oliņa. Tips un tricks? Anyone? Kā saglābt olas vārot, lai nesaņemtu ieplīsušas? Bērnībā - vot tad gan - nu tad bija tiiiiiiiiiiik stipras olas! Varbūt tagad uz Lieldienām tās visteles noslogo? :)

    Un, jā! Pareizi! Ir taču arī zīda audums! Tā kā - ja neizdodas atrast humpalbodē kaklasaiti vai ko citu no zīda, tad uz audumu veikalu pēc 10 cm no baķa! :)

    AtbildētDzēst
  11. Parastās brokastu olas vārot, lai tās nesaplīstu, tikko ieliktas karstā ūdenī, izņemu kādas 10 min pirms vārīšanas un paturu istabas temperatūrā, lai nedaudz sasilst. Pavisam aukstas karstā ūdenī gan mēdz paukšķēt uz nebēdu. Lieldienu olām īpaši šito neesmu piekopusi, jo parasti jau tas viss krāsošanas darbs aizņem kādu laika sprīdi, kad olas paspēj sasilt.
    Tikko atcerējos pamatskolas fiziku un tekstu par to, ka karstumā viss izplešas. Un tad varbūt, ja olas nosaitētas ļoti stipri, cieši, čaumalām nav kur izplesties un tās ieplaisā? Nez, es te tikai spriedelēju. :)))

    AtbildētDzēst
  12. Wow - nu tad tur stipri jānosaitē... Nu bet man tās zīda patiešām neieplīsa. Es parasti ņemu no ledusskapja un lieku aukstā ūdenī. Jāpamēģina kādreiz pasildīt pirms vārīšanas :)

    AtbildētDzēst
  13. Tiiiik forši!!!! Būs jāmēģina!!!! Mani tikai 20min vārīšana maulsina.... Kāda tā oliņa būs zila pēc tik ilgas vārīšanas.... ehhhhh.... bet skaistums prasa upurus.... :D:D:D
    Par etiķi tiesa, jo etiķis taču mīkstina kaļķa nosēdumus.... Paldies acīgajām....

    AtbildētDzēst
  14. Sākumā, kad redzēju to kaklsaišu fotogrāfiju, pat nevarēju iedomāties, kāds būs rezultāts. Bet rezultāts ir super! Ļoti skaists! Gribu kaklsaiti!! :)

    AtbildētDzēst
  15. Man bērnībā vecmāmiņa mācīja, ka vārot olas, ūdenim jāpievieno sāls. Vienmēr tā arī daru, olas neplīst. Pamatojumu gan tagad nepateikšu. :)

    AtbildētDzēst
  16. Šorīt M.Sirmais radio101 apgāza mītu par sāli! Tas nedodot neko olu neplīšanai... vien paildzina vārīšanos, ūdens neburbuļo, kaut kā tā..

    AtbildētDzēst
  17. Vai cik skaists galarezultāts!!!
    Vai tiešām man mājās nebūs kaut viena no tām "silk" kaklasaitēm?!? Jāceļ skapis "laukā" nudien...

    AtbildētDzēst
  18. Ui, Hela - sāli gan es allaž lieku, bet garants tas nav...

    Un, re - Īva man pat šo prieciņu nomaitā :D:D:D

    Santu - es nudien nevārīju 20 minūtes! 15, ne vairāk...

    Plūmīt! Baigi inčīgā padarīšana! Noteikti pamēģini! Inese, tikai nesabojā ko vīram svarīgu! ;)

    AtbildētDzēst
  19. Paldies par brīnišķīgo ideju. Arī es devos uz humpalbodīti un iegādājos dažas Silk kaklasaites. Rezultāts! Tās būs slepenās olas mūsmājās, kuras zaķis ieliks bērniem cībās. Arī vīram, jo tas ir mans noslēpums ;-) Košākas un interesantākas sanāca, kur sarkanā krāsa, bālas ar zilgan pelēko krāsu. Man patīk.
    Būs kaut kas neredzētāks.Tāpēc, Laine, paldies, ka iedvesmoji!!!
    Bet, protams, tagad lielajā katlā vārās arī tradicionālās olas, lai arī puikām ātri vien pazuda pacietība, tinām tik sniegpulkstenīšus, mazas pieneņlapas un zaļumiņus klāt.
    lai krāsainas, saulainas un mīļas Lieldienas Jūsmājās! Elīna

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!