Zosēnu sezonas sākums!

01:33

31. marta rīta peizāža lika piemirst iepriekšējās nedēļas pavasarīgo noskaņojumu. Un tomēr Tas notiek. Pavasaris. Par spīti baltumam. Sniega putenim pretim sniega pulksteņi.

 Un mūsu četrotni var salīdzināt ar gājputniem. Zaube ir mūsu Dienvidi, Zosēni ir atpakaļmājas. :)
Kaut notiek protams pavasara/vasaras darbi abās Z-vietās... Tomēr fakts paliek fakts - mūsu mazais "kāsis" šinī nedēļas nogalē oficiāli ielidoja Zosēnu pagastā ar milzu ceļasomu piekabē un pavasarīgu apņemšanos uzsildīt trīs mēnešus nekurināto māju.


 Darbu saraksts:
* atjaunot ūdens padevi 
* notrīt putekļus 
* pārcilāt tur piemirstās drēbes mazajiem un secināt, ka tās sarāvušās :)
* mērīt un plānot nākamo darbu aiz logu nomaiņas mājai... 
* izdomāt, kur ievietot trepes uz otro stāvu!!! Šis ir izaicinājums, ja ņem vērā, ka bijušo trepju telpu aizlienējām vannasistabas izbūvei...hmmm...
* posties uz ballīti! Kaimiņu Annijai jau 4 gadi! 





* pēc ballītes visiem kopā pa tumsu sagādāt klēpi malkas un celties uz maiņām no miega, lai pieliktu pagalītes "jotulenē"...
* mosties un meklēt, kur rudenī noslēpusies tēja un cukurs
* iet ekskursijā pa meteorologu takām un klausīties Kundziņa bērnības atmiņu stāstus. Iielūrēt savulaik stratēģiski svarīgās ēkās - klubiņā un veikalā - ciema dvēselē...











Patiesībā šinī nedēļas nogalē tā pa īstam apzinājos, cik ļoti simboliska ir šāda mūsu atgriešanās Zosēnmājā! Tiešām pavasarīga sajūta!

Noguruši un iespaidiem pārpilni esam atpakaļ Zaubes mežiņā... Tik daudz ideju, domu, apņemšanās!

Kaut mūsu plāni izdotos!
 Kaut izdotos arī jūsu ieceres!
Un tiekamies rīt, lai kopīgi gatavotos Lieldienām! 

You Might Also Like

5 comments

  1. Izskatās plaši un ar vērienu! Lai jums viss izdodas kā plānots!

    AtbildētDzēst
  2. Skatuvīte superīga(netiek lietota?pamesta ēka vai renovēta tiek?) un skapītis ar atvilknēm.. ommmmmmmmmm:) superīgs...
    ..Un protams!!! Lai izdodas un Dodas:)

    AtbildētDzēst
  3. Cik jums tur forši! :) Lai izdodas iederētais!!

    AtbildētDzēst
  4. Pamazām tiek renovēta tā ēka, bet principā nav entuziastu ( nu tagad jau ir), kas to atkal iedzīvinātu pērnajā spožumā! Kādreiz tur bija klubiņš - vieta, kur notika lokāla mēroga ballītes un saieti! Un tagad, kad Zosēnos notiek atdzimšana = katrā mājā ir pa 2 jaunām atvasēm, mēs ar Mērtiņu iedomājāmies, ka kopīgiem kaimiņspēkiem ieinteresētās puses varētu uztaisīt vietu bērnu un ne tikai ballītēm!
    Skaisti, vaine?
    Vasarā apčolēsim blogdraugu ballītē!
    Un plauktiņš ar mazajām šūplādītēm - wow - man arī siekalas notecēja!
    Bet tajā klubiņā arī tā veikaliņa sadaļa, kas ir teju kā vasaras sapnis - tirgot ceļiniekiem to, ko saražo vietējīši! :)Bet vajag gan ceļiniekus, gan vietējīšu atbalstu noteikti! :)
    Tālab arī doma to visu apvienot ar PSRS laiku muzeju... :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!