Otra dzīve bērnu krekliņiem( 1. daļa). No krekliņa - vasaras svārciņi!

17:51

Manā " aršitokautkasjādara " čupā jau labu laiku nepacietīgi guļ vairāki radu atdoti bērnu krekliņi ( apmēram 80. izmēra) ar dažādiem defektiem un gaida, kad pienāks viņu kārta atsākt darbu.
Lielais rotaļlietu pasūtījums pabeigts, tāpēc beidzot atradu laiku pieķerties šai rokdarbu daļai. Un arī tāpēc, ka nāk vasara un vairums no šiem burvelīgajiem krekliņiem kalpos kā vasaras apģērbs... Bet nu  - par visu pēc kārtas.



Iepazīstieties ar puķaino krekliņu.


Pretenzija - nodilušas vīles, apkaklīte, piedurkņu gali un vispār Emīlijai pa platu (nemaz nepieminot to, ka tāda tipa krakli viņai jau ir kādi 5)

1.posms
Pārgriežam krekliņu tieši zem piedurknēm (jūs, attiecīgi, tik augstu, cik vajadzīgs)

2.posms
Sagatavojam jostiņas daļu (tik platu, cik bērna gurnu apkārtmērs + 2cm, bet ja strādājat ar trikotāžu, nesaspringstiet uz precizitāti)) - es paņēmu jau iepriekš no kādas krāsainas bītlenes nogrieztu apakšmalu, pielāgoju garumu, nogriezu vīli un ieguvu jostiņas daļu.


3.posms
Sašujiet jostiņas daļu kreisajā pusē kopā, izveidojot slēgtu apli. izgrieziet uz otru pusi un, vadoties pēc iegūtā izmēra attiecīgi 
1) sagatvojiet iekšā veramo gumiju (bērna vidukļa apkārtmērs + 4cm)
2) augšā sadiedziet un savelciet svārciņus tik platus, cik jostiņas daļa

4. posms
Jostiņas daļai nogludiniet uz kreiso pusi abas malas un pārlokiet to uz pusēm. 
Tagad ielieciet starp salocīto jostiņu svārciņus un atspraudiet simetriski 4 vietās: sānos (lai vīles ir simetriski sānos) un priekšā un aizmugurē.
Turpinot kārtot svārciņus starp jostiņu ,vienmērīgi sadiedziet jostiņu šūšanai.


5.posms
Atliek vien nošūt pašā mazākajā zigzagā (tā, lai izskatās gandrīz taisni, taču pēc šūšanas staipās), atstājot atveri gumijai. Gumijas ievēršanu un sašūšanu skatieties šeit. 
Un vēl! Sajutīsiet, ka svārciņu + jostiņas vīle, kur sadiedzām svārciņus pirms to iešūšanas jostiņā ir nestaipīga. Pastiepiet svārciņus, kamēr tas iekšējais piediedzošais diegs pārtrūkst! Tad vīle būs elastīga


Svārciņi gatavi!



You Might Also Like

2 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!