Kā uzšūt bērnu bītleni jeb plānu džemperīti.

00:12

Šīs dienas veikums - Emīlija tikusi pie jaunas bītlenītes.

1. solis.Tātad ņemam nevajadzīgu maiku vai tamlīdzīgu apģērba gabalu - no kā vien jūs vēlaties, bet lai būtu trikotāža.
Pārlokam uz pusēm un uzliekam kā piegrieztni kādu no bērnam esošajām maikām.
Apvelkam kontūru, ņemot vērā, ka jāatstāj papildu 1 cm vīļu tiesa (ar tādu dūriena veidu kā es šuju, bet ja šuj ar parasto mašīndūrienu un tad nostiprina vīles ar zig zag, tad varētu atstāt 1,5 - 2 cm platu rezervi vīlei) un vēl vēlams ņemt vērā, ka jaunais apģērba gabals var būt drusku lielāks, lai der ilgāku laiku. Izgriežam.


 
 

Griežot kaklu varētu ņemt vērā, ka priekšdaļā vajag drusku dziļāku izgriezumu kā aizmugurē. Bet šoreiz man tas aizmirsās. Nu neko darīt - nekāda vaina!
2. solis. No pārpalikumiem sānos izgriežam piedurknes




3. solis. Uzstādam šujmašīnā overloka tipa dūrienu un nošujam plecu daļu. Šujot svarīgi nestiept audumu, citādi būs plats kruzuļains plecs. Īstenībā ir speciālas tādas kā gumijotas lentītes, ko iešuj vīlē, lai plecs nestaipās, bet Cēsu audumu veikalā pārdevēja uz manu prasību (tāpat uz prasību pēc speciālām šujmašīnas adatām, kas paredzētas trikotāžas šūšanai) tikai noplikšķināja acis...


4. solis. Saspraudiet un tad nošujiet piedurknes.



5.solis. Saspraudiet un tad sašujiet kopā sānu malas. Sāciet šūt no piedurknes malas virzienā uz padusi un no paduses uz leju - viss vienā vīlē.


6.solis. No pārpalikušajiem materiāliem piegrieziet krādziņu. Nemācēšu teikt, cik platu, jo daru visu uz aci. Bet der pārliecināties, lai 1) materiāls stiepjas horizontāli 2) bērna galva lien cauri. 
Krādziņas piešūšana. Piņķerīgi, ja esat tik slinka/s kā es un cenšaties tik cauri ar saspraudēm, bet ieteiktu (arī sev) tomēr krādziņu pirm šūšanas piediegt.


Varam pirms sašūšanas ievietot krāsainu lentīti muguras daļā, lai var zināt, ka tā ir mugura.


7. solis.  nu jau pēdējie štrihi, tā teikt. Es kā savu zīmogu allaž piešuju puķīti, ko gatavo lūk šādi:

  
8.solis. Izvēlieties vietu puķītei, ieveriet diegā podziņu un piešujiet podziņu kopā ar puķīti izvēlētajā vietā!


Tad uzvelciet bītlenīti tās īpašņiekam un centieties noķert bildi, kurā redzams jūsu roku + darbs!



Uz redzēšanos rīt, kad pastāstīšu par jaunām rotaļlietām, ko esmu uztaisījusi!

You Might Also Like

4 comments

  1. Brīnišķīgi! Nupat tieši lasīju vienā citā blogā par to, ka nevajag baidīties no trikotāžas, un grasījos kaut ko līdzīgu pamēģināt. Ļoti laba pamācība! (Puķītes gan es nešūšu, man ir puikas :D )
    Gaidīšu mantiņu aprakstus!

    AtbildētDzēst
  2. nebiji īstajā Cēsu veikalā!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!