Zosēnu vasaras...

16:26

Tātad  - paturpināšu vakar iesākto. Īsi pastāstīšu jums, ko mūsu ģimenīte (un nu jau arī daudzi draugi un radi) dara vasarās Zosēnu pakalnos.

Nu pirmkārt jau Mārtiņš savos Zosēnu īpašumos uzcītīgi ierīko dīķus, lai pēc gadiem diviem varētu piedāvāt gan makšķerēšanas priekus, gan zivju mazuļus interesentiem. Tāpēc vasarās ļoti bieži copējam! Man arī patīk pamakšķerēt, ja šis process nav ilgāks par stundu :)


Pēc kārtīgas copes vienmēr seko zivju žāvēšana pēc skata necilā, bet funkcionāli lieliskā mucveida žāvētavā. Zivju baudīšanas brīdis ir labs iegansts atkal un atkal satikties ar draugiem un to uz maltīti parasti ierodas vesels lērums! :)


Visjaukākais laiks Zosēnos ir ap Jāņiem. Tad parasti saspieto draugi no tuvākām un tālākām pasaules malām. Sākam tusiņu jau ap 19.06., kad Niklāvam ir dzimšanas diena. Pagāšgad mans tētis uz dzimšanas dienu Niklāvam uzdāvināja pašdarinātu smilšu kasti. Vēl viens iemesls priecāties par atrašanos Zosēnos. Zaubē vēl līdz tādai smilšu kastei daudz iekopšanas darba darāms...



Un tad seko Jāņi ar puķu pļavām, vainagu pīšanām, zvilnēšanu svaigi apkaltētā sienā, kas, žūšanas procesā jauki silda muguru!


Bildē virs šī teksta mana māsa, brālis un es - baltajā jakā. Man pietrūkst brāļa - viņš šobrīd aizstāv mūsu valsts intereses Afganistānā, bet, kā jau iepriekš minēju, arī viņš Jāņos būs atpakaļ no pus gadu ilgās misijas...

Zosēnu lielāka ekstra laikam ir operas režisora un Rīgas Pieminekļu pārvaldes vadītāja Gunta Gailīša iekārtotā brīvdabas estrāde. Tieši tur parasti  nolīgojam Jāņus. Aicinu visus arī šogad uz svinībām!!! Reti kur jums būs tik feina iespēja, samaksājot vien simbolisku maksu par ieeju un parkingu (vietas, kur novietot auto ir daudz) vai telšu vietu ( uz mana Kundziņa zemes  - tā robežojas ar Gunta Gailīša zemi, esam labi paziņas un Jāņu sadarbības partneri, bet par to citreiz) izjust pilnīgu bohēmisku brīvību - nav ierobežojumu nedz īdzņemamajā azaidā vai dzērienos, nedz ugunskuru kurināšanā! Katrs nometas plašajās pļavās cik vien tuvu vai tālu no estrādes vēlas, iekārto teltsvietu, ugunskuru un Līgo Rallallā!




Uz šīs pašas estrādes, strap citu, ik pa laikam notiek arī citi pasākumi. Pagājušajā augustā, piemēram, bija iespēja noskatīties brīvdabas operu "Lolitas Brīnumputns".




Protams pēc Jāņiem seko Pēteri - mums kaimiņos viens ir - svētki turpinās! Un parasti jau augusta vidū atkal sākam nedēļas nogales pavadīt Zaubē, jo jāgatavo ziemai Zaubes dārziņā ievāktie gardumi!

You Might Also Like

4 comments

  1. uhhh, ku forši! :)) Pat sajutu jāņu smaržu.
    Niklāvam arī gan jau ka ir maza pikšķerīte (lasīt:makšķerīte)?

    AtbildētDzēst
  2. Hmm, nav gan... Vēl nav. Viņam šobrīd aktuālāk ir mest ūdenī akmeņus nekā makšķeri :D
    Taču ticu, ka Kundziņš par to parūpēsies!
    Tieši šodien domājām, ko lai nikam uz dzimšanas dienu šogad uzdāvina! Kāpēc ne makšķeri? Paldies!

    AtbildētDzēst
  3. Zoseenos Jaanju sajuutas ir sakaapinaatas (labaa noziimee)! Nekaadu paarspiileejumu un nekontroleejamu cilveeku masu. Tikai daudz pozitiivu emociju.

    AtbildētDzēst
  4. Ātrāk gribas vasaru!!
    Un māsiņas kā ūdenslāses:)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!