Puisēns slimo. Atpakaļ no S-mājas.

00:58

Niklāviņš šodien atbrauca no slimnīcas, kurā pavadīja pēdējās divas dienas. Aizdomas par plaušu karsoni neapstiprinājās un diagnozē norādīta saaukstēšanās. Pat ne vīruss!

Atcerieties, minēju, kā balto sienu krāsošana mijās ar bažām par dēlēna veselību?
Tad lūk rejošs klepus, piesārtuši vaigi, augsta temperatūra, sekla elpa naktī - tāda, kas lika man pavadīt nakti nomodā un to vērot. Un vai vēl kādam bez manis liekas, ka katra sevi cienoša slimība sākas nedēļas nogalē, kad piezvanīt ģimenes ārstei, kur nu vēl uz vizīti aizbraukt, ir neiespējami, zāļu mājās nav un aptiekas protams ciet?
Vienīgais, kas mani atturēja no ātrās palīdzības saukšanas bija Niklāva lieliskā pašsajūta - to, ka viņam ir temperatūra, nācās konstatēt nedaudzajos mirkļos, kurus viņš pavadīja rāmi, netrenkādams māsu vai nelēkdams no palodzes uz dīvānu!
Atklāti sakot man vārds "slimnīca" izraisa ko līdzīgu vārdam "reanimācija". Vārds "slimnīca" man NEasociējas ar drošu, labestīgu vietu, kur kāds palīdzēs ātrāk izveseļoties. Vārds "slimnīca" manī iedveš "sliktākā scenārija", garlaicības, ieslodzījuma sajūtu un, protams, sajūtu, ka lietas ir ārkārtīgi, ārkārtīgi nopietnas... Bērnībā slimnīca man bija otrā nemīļakā vieta - tūdaļ aiz bērnudārza :D

Šoreiz stāsts, savukārt, nav tik traks - patiesībā dziļa un izjusta slimnīcas stāsta nemaz nebūs. Jo slimnīcā ar Niklāviņu apstākļu sakritības dēļ dzīvoja Mārtiņš. Un pēc viņa teiktā Niklāvs esot bijis nodaļas mīlulis un visas dakteres apbrīnojušas viņa pieklājību un komunikabilitāti.

Un te man laikam jāatzīst, ka dēlēns no tiesas sirsnīgi tic, ka pasaulē notiek tāpat kā multenēs. Ka ieejot slimnīcas uzņemšanas nodaļā ir jāsaka : "Labdien, esmu Niklāvs! Man ir klepus, man vajag dakteri!" Pavisam vienkārši teikumi, kuri pasniegti īpaši nopietni un svarīgi, lika smaidīt uzņemšanas nodaļas personālam un pēctam līdzīgi smaidījusi esot teju visa bērnu nodaļa. Jo viņš nudien nebaidās, nav vēl iemācījies baidīties no cilvēkiem. Viņš ir tik ārkārtīgi naivi mīļš un patiesībā viņa mīļums atver sirdis viņam apkārt! 


Šo sirsniņu, ja kas, tiešām uztaisīja Niklāvs pats. Domāju, ka nejauši... Bet pats priecājās nenorimis...

Un viņš esot teicis, ka viņam patīk slimnīcā  - neskatoties un to, ka pirmajā dienā viņu pielika pie sistēmas, kamēr Mārtiņš aizgāja uz veikalu, un pirmo katetru viņš esot izrāvis laukā. Trīsreiz dienā viņam bija jāelpo inhalācijas, jādzer čupiņas ar zālēm, jānodod analīzes un japacīnās ar caureju (ak, Dievs, es ceru, ka tā ir no vīnogām) - un tomēr viņš visu esot darījis bez iebildumiem un vēl paldies pateicis! Dakteres esot priecājušās par tādu paraugpacientu. :)

Un tagad, kad mazais atkal ir mājās, viņam it kā būtu jāizbauda rekomendētais miers vienu nedēļu ( kas protams nav iespējams, jo kur ir vismaz divi bērni, tur  "Miers" ir tikai kaut kāds vārds no vārdnīcas), jāsadzer/jāsapūš/jāsašņauc zāļu kalni un jēveseļojas. Bet es gūglē meklēju, kas ir adenoīdi, jo nodaļas dakterei ir aizdomas, ka Niklāvam varētu tādi būt. Bet tas lai paliekot lora kompetencē - tātad lūk kas mums vēl priekšā.
Un vēl dēlam sarekomendēti visādi vitamīni - tostarp D3 - Ak, Dievs - vai tik tas nav tas pats vitamīns, kuru es Čikai vispār varbūt mūža pirmo mēnesi vien devu???? Es taču pavisam biju aizmirsusi, ka maziem bērniem pilina to vitamīnu! :O

Un patiešām no visas, visas sirds novēlu, lai jums visi mājās veseli un lai slimības nosalst kā prusaki tajā arktiskajā salā!

You Might Also Like

11 comments

  1. Mūsu ģimenes ārste apstiprināja, ka tiešām daudzas trakās saslimšanas sākoties piektdienas vakarā. Viņai pat bija sava teorija, kāpēc, bet to vairs neatceros. Šī iemesla dēļ man mājās vesels plauktiņš ar zālēm un ar dakteres ieteikumu - arī antibiotikas... Mēs gan īpašos gadījumos drīkstam dakterei zvanīt arī ārpus darba laika. Veseļojaties!

    AtbildētDzēst
  2. Nu par slimību sazvērestības teoriju man ir skaidra lieta - visas nopietnās ligas sākas tieši brīvdienās:( Lai Niklāvs veseļojas! Ar tādu pozitīvu attieksmi, kāda piemīt Tavam dēlēnam, strauja atveseļošanās garantēta!
    Adenoīdi-šmadenoīdi - ar tiem arī mūs biedēja, bet nu jau lielā meita no šī bieda esot izaugusi...ko arī novēlu jūsu gadījumā!

    AtbildētDzēst
  3. Veseļojaties! D vitamīnu vasarā bērns saņem no saulītes, bet no rudens līdz pavasarim es Gustavam dodu zivju eļļu, kurai papildu D vitamīns nav jādod. Viss vienā, tā teikt. :) G. garšo Starmen eļļas kapsuliņas. Lēti nav, bet ir vērts!

    AtbildētDzēst
  4. es pagājušo nedēļu ar markusu pa māju nodzīvoju - šim bija adenovīruss. tas laikam nebūs tas pats. simptomi vemšana, un pēc tam caureja. palikām veseli un divas dienas pat paspējām uz dārziņu aiziet, ka otrdien jau zvans un Markusam 39,3 temp. tagad atkal sēdu mājās un dakterējmies ar lielo temperatūru. cīnamies jau trešo dienu. bet nu jau progress, šodien no rīta tik 38 bija. un mammām tās slimības parasti liekas dubult smagas un lielas, nekā pašiem slimotājiem.
    bet paskatoties uz savu puišeli, nepateiks ka viņam kas kaišs :) arī tik spēj ķert lai izmērītu temp. un zāles iedotu :D
    veseļojaties, un gaidam siltāku laiku :))))

    AtbildētDzēst
  5. Njā, slimošana arī mūsmājās rit pilnā sparā..vispirms mazā meita izcīnījās ar potes sekām - temperatūru+visādas citas blakuslietas, kas nāk komplektā ar kompleksajām potēm (nu nepatīk, nepatīk man tās vakcinācijas lietas..vismaz ne tādos daudzumos, kā šobrīd tiek piedāvātas, tāpēc mums ir izlase izveidota potēm, bet tik un tā..)........tad stafeti pārņēma lielā māsa ar augstu t`, klepu un iesnām..pēc jūsu komentāriem un dakteres teiktā saprotu, ka tas bija adenovīruss....un abi bērni mājās tiešām ir antonīms vārdam "miers"....visam punktu pieliku pati, šķiet man tika "no augšas" noteikts nedaudz saudzējošāks režīms, ja jau pati nepratos to saprast.. :)

    AtbildētDzēst
  6. Arī mans juniors pa māju jau otro nedēļu. Un slimības vienmēr sākas vai nu nedēļas nogalēs vai tad kad mūsu daktere ir atvaļinājumā :D Tā kā dzīvojam Rīgā, tad ja jūtu, ka ārsts nepieciešams uzreiz, tad izmantojam maksas pakalpojumus, lai nebūtu jābrauc uz bērnu slimnicu.
    Veseļojās! un Gaidam vasaru! :)

    AtbildētDzēst
  7. Veseļojaties!
    Slimošanas pagājušā gada beigās bija traka lieta mūsmājās. Vidējā meita sākusi iet dārziņā, krietni sāka *stiprināt* imunitāti no iekšpuses. Mēs spiežam sulas un ēdam daudz veselīgu labumu gan ikdienas uzturā, gan našķojoties, tomēr ir posms, kad mazais cilvēks savu imunitāti stiprina citādāk. Es gan tam biju gatava un ar pieredzi, tomēr tik viegli negāja, jo papildus jāsargā tik ļoti mazais jaunākais ģimenes cilvēciņš. Pie trešās angīnas vidējā meita bija arī slimnīcā. Viņiem ar tēti tur gāja labi un arī kuriozi, jo Santiņa ir ļoti asprātīga un droša meitene. Dārziņā tika pēc divarpus mēnešiem, bet pēc divām nedēļām uz brīdi atkal ir mājās.
    Pēc slimnīcas dakteres vārdiem, lors pirmsskolas vecumā esot galvenais cilvēks aiz vecākiem.:D Mēs gada laikā bieži esam bijuši - lielajai māsai saldēja mandeles, tagad arī vidējai. No mūsu pieredzes - palīdz.
    Pēc slimnīcas, atveseļošanās periodā, lietojām skuju ekstraktu - ieteica kā efektīvu līdzekli, lai palīdzētu ātri atgūt dabiskās aizsargspējas. Var lietot arī profilaktiski.
    Es tagad bieži pieķeru sevi nerājamies brīžos, kad bērni lec un trako tā, ka vairs nevar turēt. Bērnība ir vienreiz, turklāt, kad ir slimošanas laiks, tad taču liekas - ka tik trakotos, bet būtu vesels! Ļausim mazajiem viņu prieciņus - tas arī palīdz būt stiprākiem! :)

    AtbildētDzēst
  8. Paldies meitenes par stāstim - tā sajūta, ka neesi viens un ka ir iespēja sadalīt bēdu pusbēdā, utt - tā ir baigi laba.

    Sisto - es NEKAD neaizrādu bērniem pārlieku trakošanu. :D Manuprāt bērniem tā arī jābūt - bišku trakojošiem un nepārtarukti kaut ko izzinošiem ( kaut brīžiem mums vecākiem tās liekas kā blēņas)!

    Par tiem adenoīdiem - uh... man un manam vīrietim tas ir kaut kas jauns...

    Meitenes - turamies un kaut mūsu mīļumi ātrāk izveseļotos!
    Mums jau Čikiņš ar piesāka klepot... Rrrrr

    AtbildētDzēst
  9. Veseļojaties! Šī ziema laikam nudien ir īpaša ar slimošanās maratoniem... Bet labākās zāles ir prieks. Lai silti!

    AtbildētDzēst
  10. Mazais lai vesels kā rutks un drīz!
    Bet es tev pačukstēšu, ka mēs visbiežāk tomēr tomēr saslimstam dēļ vīrusiem vai baktērijām (un nevis caurvēja vai staigāšanas ar pliku galvu dēļ kā Latvijā ļoti daudzi vēljoprojām svēti tic). :D :D Un ja ārsti nav atraduši vīrusu ko meklē tas nenozīmē ka tur nav vīrusu kurus nemeklē.

    AtbildētDzēst
  11. Un es atkal pačukstēšu, ka pārskatot slimnīcas pavadlapu tajā tomēr stāv rakstīts, ka "akūta respiratora VĪRUSU saslimšana, akūts nazofaringīts ( patiesībā iesnas) " un šķiet, ja vien Mārtiņš būtu painformējis dakteri par Niklāva caureju, tad varbūt būtu konstatēts adenovīrus...

    Un nav jau Latvijā glužio akmens laikmets ;)
    Bet to, ka saaukstēšanās ir tikai ~ 5% no visiem elpceļu saslimšanu gadījumiem - to jau tagad katrā māmiņžurnālā raksta....

    Pieļauju, ka tā bija dakteres vienkāršotā atbilde Mārtiņam :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!