Bikses puikam no mammas biksēm.

12:26

Tik sen nebiju nevienu apģērba gabaliņu taisījusi Niklāvam! Apžēlojos... :D un uzšuvu pirmās bikses ar lielām kabatām sānos un bezgumijas priekšu.

Tīri tehniski gan tās nav manas personīgās bikses, kas tika pārveidotas, bet jauka, neburzīga auduma bikses par 0,50 LVL no humpītēm. Bet tas nav svarīgi... Svarīgi ir tas, ka manā plānā pēc pirmā veiksmīgā mēģinājuma ir tajos pašos 0,50 LVL plauktos sapirkt feinas linu bikses un pagatavot no tām ko līdzīgu...

Bet nu pie lietas!


To, kā veidojas pašu bikšu piegriešanas un šūšanas princips varat redzēt šeit un šeit .

Atšķirība ir tikai lielajās kabatās, kuras jau gatavas nogriezu no velveta žaketes. Grieziet ar domu, ka jāpaliek atlokāmai maliņai visapkārt ap kabatu, lai varētu šīs kabatas kā aplikācijas smuki uzšūt uz starām. P.S. Atkal atgādināšu, ka kabatas uzšuj pirms staru sašūšanas kopā. Un vēl - piešujot šādas kabatas,es izmantoju šujmašīnas pēdiņu, kas paredzēta rāvējslēdžu piešūšanai - tādejādi vīli iespējams dabūt tuvāk kabatai.


Un vēl kāda būtiska atšķirība ir tā, ka šoreiz pirmo reizi taisīju biksēm plakano priekšu (priekšu bez gumijas) un vēl aizmuguri atstāju augstāk kā priekšu - esmu ievērojusi, ka biksēm tā ir (nu bet loģiski, jo aizmugurē tak ir dibens;))


Gumijas daļa pavisam vienkārša. Bet, lai jums būtu lielāka skaidrība, šujot nākamās bikses, aprakstīšu sīkāk ar fotogrāfijām.

Visgrūtākā daļa, kā vienmēr, bija noķert Niklāvu normālā kadrā. Man tas tā arī neizdevās... :D


Hmmm, papētot dēla garderobi, liekas, ka pavisam neapzināti ir izveidojusies vesela savstarpēji kombinējama  kolekcija!


Iedvesmai vēl piebildīšu, ka bikses tapa nepilnās 20 minūtēs! Vai tas nav brīnišķīgi?! Un jūs vēl domājat vai pirkt šujmašīnu vai nē?

You Might Also Like

4 comments

  1. Laine, manam puikam arī ir tādas bikses un arī kabatas tieši tādas, tikai pelēkas un izgrieztas no manas velveta blūzes! :) :) :) Tās idejas laikam ceļo kaut kur gaisā :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!