Pirmdienas humpalpastāstiņš.

13:54

Nu tad par to Avotu ielu un Maskaču, un citām vietām...

Sāku domāt, ka ne visur būs bildes, taču jaukākie guvumi noteikti tiks atrādīti.

Un tātad!

Pirmajā dienā, ejot uz tikšanos, kas bija norunāta netālu no "Origo", paspēju ieskriet VISĀS Avotu ielas humpalbodēs. Jo mana māsa, pie kuras biju apmetusies, dzīvo Tallinas ielā, tāpēc ceļu uzsāku no paša Avotenes sākuma (vai beigām laikam).
Teikšu uzreiz, ka vairums bodīšu bija ekskluzīvi dārgas vai pārāk sušķīgas, tiešām, lai tās pieminētu, taču bija viena, kurā pavadīju vairāk laika nekā citās.
Precīzu adresi un nosaukumu nezināšu, bet tas ir veikaliņš strap Ģertrūdes un Stabu ielu pretīm ķīmiskajai tīrītavai "Golchic".


Pirmkārt jau iekšā bija patīkami silts! Todien tas bija īpaši svarīgi. Pirmo reizi redzēju, kā telpu apsilda garas, sarkanīgas virs logiem piestiprinātas lampas! 
Ar acīm ātri pārskrēju apģērbiem - diezgan pavazāti un vecmodīgi... Bet manu uzmanību piesaistīja paliels plaukts ar traukiem, trauciņiem, galda piederumiem, utt. Tur es iegrimu uz stundu. Izcilāju un izvērtēju katru trauciņu! Meklēju mazus smuktrauciņus EmSī virtuvītei. Un izvēle bija tik liela, ka šaudījos pamatīgu laiku. Beigās izvēlējos 2 mazas bļodiņas/plošku svečturīšus ar pandām par 0,30LVL/gb. Būtu Emīlija drusku lielāka, droši vien paņemtu arī bijušajā GBR ražotu smuku kakao krāsas kafijas tasīšu komplektu. Taču tas likās pārāk trausls EmSī vecuma bērnam...



Un galvenā piebilde - šinī veikaliņā preces pārsvarā ir no Skandināvijas (starp trauciņiem bija arī franču un GBR, uc. tml., taču apģērbs pārsvarā zviedru).


Iemīlējos kādā zviedru keramikas tējkannā sūnu/olīvu krāsā (2,50 LVL), bet tā nenofotografēta palika kā sālsmaize pie māsas dzīvoklī.


Milzīgu prieku man sagādāja pilnīgi jaunais, no iepakojuma izņemtais galdauts/aizkars par 2,80 LVL!




Azartiski izrakājos pa kaudzi bērnu drēbju par 0,50 LVL/gb , taču šoreiz atturējos no pirkumiem, jo godīgi, manējiem jau kumode drīz pārsprāgs. :DDDDD 
TAČU cimdu/zeķu kastītēs(arī viss par 0,50 LVL/gb) bija daži vērtīgi guvumi - gan cepurīte un zeķītes manam mazajam brālēniņam, gan cimdi sniegotām dienām Niklāvam (to, ka dzija cimdiem ir sastiķēta, ieraudzīju tikai pēc bildēšanas :DDDDD)!





______________________________________________________________________________


Tiktāl par Avotu ielas humpaļiem.


Bet bija vēl viena ievērības cienīga vietiņa (ne humpalbodīte) Avotu ielā 25. Tā ir maza omulīga salonbodīte "Divas Dīvas". Ieskrēju tajā, jo manu uzmanību piesaistīja skatlogā izliktie krāšņie, dzīvespriecīgie legingi! Kā izrādījās šādus legingus LV var nopirkt tikai šeit! Bez legingiem "Divas Dīvas" gatavo arī smukas brošiņas un auskariņus, īpašas šalles un pat adītas krelles! Bet par visu sīkāk šeit mājas lapā.

 _____________________________________________________

 Otrajā Rīgas dienā, nosauksim to tā, mans maršruts gāja garām vienam no obligātajiem manas Rīgas programmas objektiem - vaikalam "Otrā elpa". Daudz biju par to dzirdējusi, tāpēc gribējās te pabūt! Un tiešām - šī ir viena ellīgi jauka humpalbodīte :D. Humpalbodīte ar ideju, es teiktu (palasiet vairāk mājas lapā)!
Atkal jau iegrimu adīto zeķu kastē jau pie pašas ieejas un nopirku Nikam jaunas, spilgti zilas vilnas zeķes par 1LVL!


"Otrajā Elpā" ir gan lietoti apģērbi (kuri gan mani īsti nesaistīja), gan rotaļlietas un grāmatas, bet zelta vērtību manās acīs izpelnījās pamatīgi piekrāmētais plaukts ar bērnu grāmatām. Un katra tikai 0,50LVL/gb!!! Gan padomju laiku grāmatiņas, gan grāmatiņas svešvalodās, lielas grāmatas, gandrīz jaunas un tādas, kurām no izskata vien var pateikt, ka tās kalpojušas ar lielo "K" burtu!  Otrs "zelta" objekts veikaliņā, pēc manas šī brīža vajadzību skalas, bija 2 plaukti, kas pielādēti ar PSRS un citu laiku un valstu traukiem! Šeit droši varat iet medīt retro glāzes, šķīvjus, šķīvīšus un tasītes, utt!!! Es izvēlējos izturīgu franču servīzīti EmSī virtuvītei, par 6 tasītēm + 6 krūzītēm samaksājot vien 1,20 LVL!!! Un nu jau tajās vairākas reizes liets piens un "tēja", lai cienātu lāci, papagaili un lelli!


 ______________________________________________________________________________________

 Un tagad par Maskačkas humpalbāzēm. 

Pirmkārt jau maldījāmies mēs ar Mārtiņa māsīcu pa to Maskavas ielas - Rumbulas rajoniņu ne pa jokam! Aizklīdām līdz vecai lidostai un krustām šķērsām izbraukājām visus pamatīgām bedrēm klātos NEceliņus, kamēr nolēmām tomēr piezvanīt 1188 un uzprasīt, kur var tās bāzes atrast. 
Maskavas 451 - tā esot adrese gandrīz visām bāzēm. Un izrādās es pat zināju , kur var iebraukt, jo ne reizi vien esmu bijusi Mārčam līdzi uz "Lauktehniku" ( jeb lauķeni, kā to dēvē čomi laukos :DDD) kas atrodas turpat blakus vārtos!

Diena bija izcili drēgna. Tāpēc ilgi nekavējāmies nevienā no vietām. Pirmais bija angārs ar lielu šilti - "Second Hand no Amerikas un Itālijas". Te mūs sagaidīja un skaidrojošo piecminūti veica jauka sieviete, kas bija nospriedusi, ka mēs ar Daci (tā sauc Mārtiņa māsīcu) grasāmies atvērt humpalbodi. Mēs viņas fantāzijai nepretojāmies, tāpēc uzzinājām gan to, kas ir Mix I un Mix II, gan kas ir Cream un Oriģināls. Dabūjām pat izcenojumu visām šīm grupām A4 formātā, bet liekas, ka es to lapu svētku burzmā būšu izmetusi. No atmiņas varu vien pateikt, ka lētākais no visiem - Oriģināls, jeb pa dzimumiem, vecumiem, funkcijām vai sezonām nešķirotas drēbes - maksāja 0,85 LVL/kg un maisā bija ap 300kg.

 Pēctam ieklīdām NEXT angārā, kur bija arī apģērbu mazumtirdzniecība. Tā izpaudās kā milzīgu maisu satura pārkrāmēšana citos milzīgos maisos, izvēloties sev tīkamus apģērbus par 1 LVL/kg vai 2,50LVL/kg... Apģērbs - nekvalitatīvs un vecmodīgs. Cena - neadekvāta. Angārs auksts kā Antarktīda. Pēc 2 maisa man sākas hipotermija, nudien :DDDD, un teicu Dacei, ka jāmet mieru.... Pēc svēršanas, katra samaksājām ap 3LVL - es nopirku pāris vilnas džemperus filcēšanai un vēl kādus nieciņus, kurus pat neatceros, jo tie joprojām stāv pie Daces Rīgā.

Atklāti sakot -  nu nebija Maskačka tā īstā vieta (vai varbūt mēs uz īsto nemaz nebijām, nezinu), kur dabūt baigos atradumus!

Bet, kad būs kāds brauciens uz Rīgu, noteikti ielīdīšu līdzīgās vietās atkal!

Ceru, ka jums bija interesanti palasīt par maniem klejojumiem un guvumiem!

You Might Also Like

4 comments

  1. Paldies par interesantiem rakstiem:)
    Man tās humpalbodes nemaz īsti neinteresē, taču ir ļoti interesanti sekot līdz, kur Tu smelies idejas un kā notiek materiālu vākšana.
    Ja es būtu Tavu lapu ātrāk atklājusi...

    AtbildētDzēst
  2. Lasot Tavu rakstīto apstājos pie " Otrās elpas" ...Ui,cik sen jau grasos arī tur reiz ieklīst...Un tagad tā sakārojās...

    AtbildētDzēst
  3. "Divas dīvas" ir tiešām burvĪGAS!Aga

    AtbildētDzēst
  4. Paldies:) Man ar tā Otrā elpa "uzrunāja" jau caur Kāmju mammu! Būs kādreiz jāiegriežas.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!