Vienkārša bet attīstoša darbošanās laukā!

09:49

Padalīšos ar ideju, kā padarīt parasto pastaigu un dzīvošanos ar bērnu pa āru par interesantu, rotaļām un fiziskajām aktivitātām piepildītu laiku.

1. Zīmējam!

(Ko dod zīmēšana un gleznošana?
 Pirmkārt, ja bērns ir priecīgi noskaņots, tiek attīstīts radošums. Ja bērnu ierobežo, attīstība būs traucēta. Galvenais veiksmīgai attīstībai, ko sniedz zīmēšana un gleznošana, ir prieks. Ja ir prieks, tad seko gan motorikas attīstība, domāšanas attīstība un notiek radošuma attīstība.
/Māmiņu klubs/ )

Nav nepieciešami ne zīmuļi, ne krāsas - iedodiet bērnam kociņus, lai viņš zīmē smiltīs tieši uz ceļa! 


Uzzīmējiet garu ķēdi no aplīšiem, kas ir apmēram 50 cm attālumā viens no otra un spēlējiet lekšanas spēli "No aplīša uz aplīti"! Iedomājieties, ka tās ir salas un pārējais ir okeāns un ir jāpārlec pa salām līdz Kontinentam!

2. Lecam!

(Lēkšana uzlabo koordināciju, attīsta motoriskās prasmes un atklāj sava ķermeņa neierobežotās fiziskās iespējas. Fizisko aktivitāšu laikā bērnam ir iespēja eksperimentēt ar telpu, attīstīt līdzsvaru, acu/roku koordināciju.)



Kad mazās lēkātāja kājiņas piegurst, var izkustināt rociņas.

3. Metam!

(Cilvēka smadzenēs ir centri, kas ieprogrammēti lietu mešanai. Un līdzīgi kā ar muskuļiem, – arī šīm smadzeņu daļām, ja tās netiek izmantotas, sākas atrofēšanās. Bērniem jāvingrinās metot lietas, jo šī darbība aktivizē frontālo un parientālo smadzeņu daivu, kas atbild par redzes asumu, 3D izpratni, spriešanu un strukturālu problēmu risinājumu. Mešana ir analītisko un fizisko prasmju apvienojums, tādēļ ir ļoti laba lieta visa ķermeņa trenēšanai.Bērns mācās no katra metiena," piemetina Tullijs "Katrs metiens māca bērnam fiziku un trajektoriju sakarību, tiek apgūti zināšanu pamati par distanci, kas vēlāk dzīvē veido spēju vizuāli noteikt un izsecināt attālumus starp priekšmetiem un lietām.
/Gevers Tullijs, Fifty dangerous things (you should let your children do)/ )

Vienalga, akmentiņus, vai dubļu / zemes piciņas. Piemēram, iemest katrā aplītī pa akmentiņam, vai, lielākiem bērniem, iemest akmentiņu aizvien tālākā un tālākā aplītī stāvot vienā vietā.


Līdzīgām rotaļām bagāts rakstiņš atrodams arī šeit Māmiņu kluba mājas lapā!
Radošu un attīstošu jums šo dienu!

You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!