Neslīdošās zeķ+čības vasaras (un ne tikai) aukstajām dienām.

12:31

Piņķerīgais virsraksts zem sevis slēpj jaukas, pavisam elementāri pagatavojamas zeķītes, kas pilda čībiņu funkciju (nu protams ir arī elementārāki rokdarbi, bet, sekojot instrukcijām, arī šīm zeķčībām vajadzētu būt viegli uztaisāmām).


Sākumā uz papīra apvelciet mazo pēdiņu. Uzzīmējiet īsto kontūru, liekot visapkārt klāt apmēram 1cm. Izgrieziet.


# Lieciet sagatavoto pēdiņas piegrieztni uz vajadzīgā materiāla un izgrieziet .
# Tāpat izgrieziet arī zolīšu neslīdošo materiālu (tiem, kas iepriekš nesekoja līdzi maniem eksperimentiem, lūk ieskats neslīdošo zolīšu idejā). Es zolītei izmantoju blīvu, safilcētu vilnas šalli. Sanāca tāds mīksts un biezs materiāls.
# Tad zolītei krustu šķērsu piešujiet neslīdošo virsmu. Šujot lieciet to apakšā, citādi šujmašīnas pēdiņa buksē :)



# Nu tālāk sagādājiet visu kā parādīts attēlos zemāk: zeķu stulmus, virsmas materiālu (man atkal bija džemperis), var arī oderīti, bet var bez tās. Man likās, ka tā čībiņas būs siltākas un stingrākas.
# Tad izgrieziet virspuses daļu kā parādīts bildē.
# Un, jā, izgrieziet virsiņām (un oderītēm) arī "arkas" - parādītas ar sarkanajām līnijām. Arka jāgriež apmēram līdz virsmas pusei.



Tad sašujiet kopā aizmugurīti un pieplaciniet vīli, nošujot to ar zig zagu.


# Salieciet stulmu un virsiņu ar labajām pusēm kopā, saspraudiet un nošujiet.
# Un atkal pieplaciniet vīli (tas nepieciešams, lai kājiņai no iekšas nekas netraucētu un lai čībiņa būtu stingrāka), atlokot to pret stulmu un no kreisās puses nošujot.

Pēdējais cēliens.
# Piespraudiet sagatavoto virsmu + stulmu pie sagatavotās zolītes. Sākumā piespraudiet purngalu un papēdi, tad vienmērīgi sānus. Ja veidojas krociņas, atstājiet tās vairāk uz papēža pusi - tā izskatīsies vizuālu labāk.
# Nu un visbeidzot - sašujiet abas daļas kopā no labās puses. Es šuvu dubultā - ar parasto dūrienu un tūdaļ blakus ar zig zagu.
# Apgrieziet liekās malas, ja tādas ir.
# Uzvelciet savam lolojumam!
# Uztaisiet sev garšīgu kafiju, malkojiet un vērojiet, kāda/s jūs malacis!!!
Turklāt šādas čībeles uztaisīt no skata varbūt liekas sarežģīti, bet ticiet, ja uztaisīsiet vienu pārīti, noteikti būs āķis lūpā, jo sapratīsiet, ka nav nemaz tik grūti!


Nu mēs jau tagad bez šitām zeķčībām vairs nekur! Vilkām arī uz Zanītes jubīli:


Un pat pa kluso ielavoties atpakaļ vannā, kamēr mamma velk brālim pidžamu...


Domāju, ka šis ir lielisks rokdarbs aukstai, drēgnai dienai kā šī! Lai veicas! Ja kādi jautājumi - droši rakstiet komentāros!

You Might Also Like

6 comments

  1. Aukstām un drēgnām dienām kā šīs noteikti vajag šādas zeķčībiņas. Un cik jauki mazā ir ielavījusies atkal vanniņā...

    AtbildētDzēst
  2. Nu kā tad valkājas tās neslīdošās zolītes? Gatavojos arī šūt tādas čībiņas...

    AtbildētDzēst
  3. Nu jāteic, ka pēc pusgadu ilgas intensīvas valkāšanas neslīdošā virsma izdila papēžos un purngalos zem pēdas "spilventiņiem" - secinājums - lai pagarinātu zeķčību mūžu, jāšuj 2 vai pat 3 pāri vienlaicīgi!

    AtbildētDzēst
  4. Pusgads jau ir labs rezultāts:) Pa 4 Ls pirktās dejošanas čībiņas ("češkas") izdila mēneša laikā...

    AtbildētDzēst
  5. ogo! Bet man liekas, kja ar šitām daci grieztu, laikam jau notiktu tas pats! Man pašai češkām cita problēma - laikam nagi pa garu un izdejojās caurumi abiem īkšķiem! :DDDDD

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!