Spolītes mulinē diegiem.

23:30

Darbs dzen darbu, tiešām. Apzvērējos sev, ka katru dienu pieķeršos vienam apģērba gabalam no labojamo/ pārtaisāmo apģērbu kaudzes, kas pa pēdējiem diviem mēnešiem sakrājusies Eifeļa torņa augstumā. Vakar uzšuvu Niklāviņam sen plānotās bikses (par to pastāstīšu citreiz), šodien pāršuvu pogas humpaļos nopirktai Emīlijas jaciņai par kuras eksistenci jau biju piemirsusi ;). Viena podziņa bija noklīdusi, identisku savos krājumos atrast nevarēju, tādēļ izšķīros par "katrapogasavādāka" risinājumu.
 Un, lai izceltu katras podziņas atšķirīgo krāsu, gribēju tās piešūt ar attiecīgu krāsu mulinē diegiem. Un tad nācās secināt, ka manā mulinē bundžā ir TOTĀLS HAOSS!!! Viss samudžinājies ! Nācās veikt darbiņu, ko visu laiku biju atlikusi uz "kādu citu dienu" - kārtot mulinē diegus un satīt tos spolītēs!

Pašgatavotas mulinē diegu spolītes.


Nav jau manis atklāta šī spolīšu dizaina "Amerika"... Tādas līdzīgas spolītes nopērkamas arī veikalos. Krustdūriena pratējas mācēs pastāstīt precīzāk un noteikti nesapratīs, kālab es vispār kaut ko tik elementāru kādam stāstu, bet ticiet, ir daudz tādu cilvēku, kam šāds vienkāršs risinājums nav ienācis prātā!

Un tātad - jums vajadzēs vai nu linoleja pārpalikumus vai kartonu vai vismaz biezu papīru. Der arī tāds putoplastveidīgs materiāls no galda palikņiem. Tad seko šņik, šņak un gatavs! Nu, labi, varu arī sīkāk: izgrieziet taisnstūrīšus 7x5 cm un tad dariet tā, kā parādīts attēlā zemāk. Vēl labāk - dodiet šo interesanto darbu darīt saviem bērniem, ja viņi jau ir pietiekami lieli! Un, iespējams, ka arī uztīšanu var deliģēt bērniem! Tās taču tādas feinas, pirkstiņus trenējošas (nemaz nerunājot par visām labajām lietām, ko dod šāda pirkstiņu trenēšana) nodarbes!
Piebilde - tās līnijas es savilku tikai lai jūs labāk varat saprast ideju. Protams, ka griešana notiek "uz aci".

Un tad uztiniet diedziņu un galiņu nostipriniet mazajā iegrieztajā sānu strīpiņā!


Es nejokoju, kad teicu, ka darbiņš bija akūts:


Jūs būsiet pamanījuši, ka Emīlija man vienmēr, VIENMĒR palīdz!!!
Un labi vien ir - re cik daudz padarījām ;D
Tagad tikai jāsatin pārējās


Man noveicās un krājumos atradās arī lieliska atbilstoša izmēra kartona kastīte...


Ja krustiņotājām rodas jautājums, kālab gan man tik daudz mulinē diegu, ja nemaz neesmu izšūšanas entuziaste, tad atbilde - man vienkārši reiz atkal ellīgi noveicās un es Humpalbodē nopirku veselu kuli ar mulinē diegiem (kas pat nebija taisīti vaļā) tikai par 1 LVL!!! Oh, lucky me!

Ā, nu, jā, arī jaciņa:


Zinu, zinu - šitāda jepicka triju pogu dēļ... Bet es taču teicu : "Darbs dzen darbu"!

You Might Also Like

2 comments

  1. Aga. KOLOSAALI!!! Man patiik "darbs dzen darbu" politika. Taa tiek padariiti vairaaki darbi un gandariijums arii lielaaks. :)

    AtbildētDzēst
  2. Smeļos iedvesmu dzenamajiem darbiem ar vien vairāk :) Paldies!
    Esmu pie tiem, kam šī bija ļoti vērtīga informācija ;)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!