Augusta rotaļu tops Zaubes mežiņā.

18:00

Maniem, kā droši vien jebkuriem bērniem iemīļotās rotaļas uznāk viļņiem. Un tad bieži vien piefiksēju sevi rakstām viena vai otra bērna dienasgrāmatā, ka : " Niklāvam šobrīd topā.... rotaļa." vai attiecīgi to pašu par EmSī.

Tāpēc nolēmu apkopot augusta rotaļu topu arī blogā! Iespējams, ka varēsiet līdzīgas rotaļas piedāvāt arī saviem mazajiem!



Rotaļas izlietnē!

Iespējams mazie iespaidojušies no manas ņemšanās pa ķēķi marinēšanas laikā, varbūt vienkārši atkal uzgājuši sen piemirsto šļakstīšanos... Un, tā kā no manas puses nesekoja nekādi aizliegumi - gluži otrādi - sagatavoju vidi, iedevu švammes, traukus, putojošu līdzekli, darbi varēja sākties! Lielisks veids kā neitralizēt mazos nebēdņus un netraucēti iedzert kafiju! ;D




Rotaļa  "Zupa"!

Tā ir Niklāva pēdējā laika aizraušanās! Viņš vāra zupas, kuras neēstu pat mūsu mežacūkas! :D Kamēr pļāpāju ar mammu, viņš iemeta bļodā vienīgo gigantisko vērša sirdi, 2 nemizotus sīpolus, gurķu mizas un stampāja, stampāja, stampāja, kamēr es pamazām sāku pievērst uzmanību - liels bija mans izbrīns, par interesanto gaspačo vai?:)
Un vēl viņš vāra "burkānus", kas patiesībā ir vībotnes un kumelītes:

Un viņš pārkrāmē savus "burkānus" no viena trauka otrā desmitiem reižu....




Rotaļas ar vēju!

Šovasar aktīvi izmantojam ventilatoru! Jau vasaras sākumā Niklāvs plucināja sīkus papīrīšus un lika pie ventilatora, lai noraudzītos, kā tie lido. Rotaļai notika evolūcija  - papīrus nomainīja maisiņi:


 Un, lai parādītu, kā vējiņš pūš, izgatavoju štruntiņu no kociņa un lentītes.




Rotaļa ar caurumiem!

Vienai no kartona kastēm, kurā no veikala reiz pārvedām produktus bija mazi caurumiņi. Ievēroju, ka mazie azartiski stūķē tajos krītiņus un citus pa rokai esošus sīkumus, 



tāpēc nolēmu pacelt rotaļu nākamajā līmenī (turklāt tik sen jau biju domājusi uzmeistarot ko līdzīgu) un no tualetes papīra rullīšiem izgatavoju cauruli, kuru pa diagonāli ievietoju kastē!




Lieki piebilst, ka nu mazajiem bija divtik interesanti ņemties!


Un vēl - kartona kaste ir lielisks fons zīmēšanai ar baltajiem vaska krītiņiem, kuru nozīmi strap pārējiem krāsainajiem draugiem Niklāvs  līdz šim īsti nesaprata!

Diemžēl Emīljai amats ātri bija rokā un tagad arī kabineta sarkano sienu apmēram 70 cm augstumā viscauri rotā hieroglifi! :D  Sienu, putekļu sūcēja, mājas ārsienas apzīmēšana, starp citu ir Čikas šā brīža iemīļotākā rotaļa!

Radošu un ģimenisku jums nedēļas nogali, tiekamies pirmdien (vai otrdien) !

You Might Also Like

1 comments

  1. Fantastiski! Man jau bija aizmirsies tas vecums, kad visu patīk bāzt visos iespējamos caurumos (mums mājai sienās nez kāpēc ir daži apaļi izurbti caurumi, un es gan pārāk nepriecājos, kad tur sameta mantas vai baterijas, jo ārā dabūt nav iespējams. :D )
    Lielisks ieraksts.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!