Īsi pirms svētkiem...

02:38

Vēl tikai mirklis un mēs atkal sāksim tuvoties gaismai. Īsākas naktis mūs pamazām vedīs tuvāk pavasarim, tad vasarai, Jāņu ugunīm... Tā jau ir - no Jāņiem līdz Ziemassvētkiem un otrādi...

Lai arī šogad liekas, ka ziema tikko iestājusies. Laiks skrien ļoti, nu ĻOTI ātri! Ātrāk kā 90-tajos, noteikti!!! :DDDD

Bet ne par to pēdējās pirmssvētku dienas stāsts... Stāsts par to, ka šī mēneša veikalošanos laikā tiku  pie jaukiem audumiem "Mežrozē" - zviedriem laikam tagad modē tumši audumi - kādu 4 veidu rūķainie un citi tematiskie bija par 0,49 LVL vai 0,79 LVL metrā, atkarībā no auduma gabala garuma, atgriezumu stendā! Katrā ziņā - galdautiņu sev pagādāju!





Un vēl par nieka 0,69 LVL "Cenu klubā" iepirku burtiņus projektam, kam sen jau biju vēlējusies pieķerties!





Kā jau paredzēju - dāvanu gatavošanai pašas mīļcilvēkiem paliks pēdējās dienas. Bet neskatoties uz to, manī iekšā ir ārkārtīgs miers! Tāpēc, ka cilvēki, ar kuriem pavadīšu svētkus, tiešām nebrauks pie mums tikai dāvanu pēc. Tāpēc, ka, lai ko viņiem uzdāvinātu, viņi būs priecīgi! Tāpēc, ka beidzot esmu tikusi galā ar saviem darbiem un tagad varu mierīgi baudīt svētkus - tieši tā - mani svētki ir Gatavošanās Svētkiem! Kaut vai eglīšu mantiņu šūšana mēnesi pirms pašiem svētkiem vai, piemēram, ēdienkartes plānošana nedēļu pirms tiem! Un paciņu izsūtīšana mīļiem cilvēkiem!!! (Šīs ir pagājušā gada...)



Tie ir īstie svētki, kuru kulminācija ir 24. datuma rīts un diena, kad visi mīļie saspieto pie mums uz Zaubes mežiņu, kopā meklējam īpašāko eglīti ( parasti tādu, kura tāpat būtu lemta iznīcībai, jo aug pārāk cieši blakus otrai, utt.), čalojam, gatavojam īpašus ēdienus - pēdējos gados tie ir interesanti eksperimenti, bet, ja sagribās klasiskos zirņus ar speķi - tad allaž ledusskapī pietaupīta kāda "Spilvas" burciņa :D!



Svētki ir piparkūku cepšana - tas taču notiek tikai dažas dienas gadā! Un svētki ir īpaša tematiskā pārģērbšanās...



Katrai ģimenei ir savs Ziem`ssvētku latviski/krieviski/amerikāniski samiksētais kokteilis! Arī mums. Esam pačiepuši šo to no senlatviskā - galvenokārt to, ko liek uz galda un ar to saistītajiem ticējumiem; šo to no krieviskā - "ģed Moroz boroda iz vati" :DDDD un tad jau laikam amerikāniskā mūzika un teju "chesnuts roasting on an open fire" sajūta, kad mājā ieplūst karstvīna, mandarīnu un kanēļa smarža (vai tik tas nav kaut kas no vecās Eiropas)... Tāds nu reiz ir mūsu svētku mikslis. Ja vajadzētu, tad bluķi arī vilktu/veltu! :DDDD Ja vien tas nozīmētu būt visiem kopā!


Lai priecīgi, svētīti un mīlestības pilni svētki Jūsmājās!

You Might Also Like

9 comments

  1. Lai jums visiem mīļi, jauki, silti svētki un stipra veselība, saticība Jaunā gadā!

    AtbildētDzēst
  2. Jauki! Lai jums visiem silti un mīļi svētki!

    AtbildētDzēst
  3. Arī no manis vismīļākie, siltākie un jaukākie sveicieni! :)

    AtbildētDzēst
  4. Par to eglīti kura citādi konkurē man ļoti patīk lasīt! Gan tavā komentārā manā blogā gan šeit! Par darbošanos arī! Apbrīnoju!

    AtbildētDzēst
  5. malači, ka mākat tā mīļi pabūt kopā un radīt svētku sajūtu - nu jau ne tikai sev, bet arī tiem, kas lasa Tavu blogu :)
    Lai viss izdodas - vēlu ģimeniskus un gaišus svētkus!!!

    AtbildētDzēst
  6. ... pat aizmirsu pateikt - pie fantastiskiem audumiem esi tikusi :)

    AtbildētDzēst
  7. Arī es pievienojos visiem laba vēlējumiem. Novēlu jums sajust un izbaudīt šo jauko svētku gaisotni!
    P.S. Ievēroju ko interesantu - egles "kāja" ir oriģināla. Nekad neko tādu nebūtu iedomājusies.

    AtbildētDzēst
  8. Priecīgus svētkus jūsu ģimenei, lai gaiši, mīļi un sirnīgi!

    AtbildētDzēst
  9. Eglītes sapņo par svecītēm,
    Svecītes sapņo par eglītēm.
    Kad visi sapņi satiksies,
    Tad visi brīnumi iesāksies!
    Laine! Lai piepildās Tavi sapņi un lai jūsmājās nezūd ticība brīnumiem!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!