Puisīša vārdadiena.

00:40

Mūsu dēls izrādās Salavectēva vārdabrālis! To uzzinājām togad, kad pirmo reizi svinējām mazajam vārdadienu. Tā nu izrādās, ka mūsmājās cauru gadu dzīvo "Santa" ! Nē, ne Lapzemē, bet tieši šeit - Zaubes mežiņā! :D
Šogad atzīmējam jau trešo dēla vārdadienu un joprojām nesaprotu, vai Niklāvs jau apjauš, kad svētki rīkoti tieši viņam un kad ne! ...

 Jebkurā gadījumā  - uz dāvanām neiespringām un nelikām iespringt arī viesiem. Vieniem teicām, ka labākā dāvana būtu no viņu datora pārrakstītas multenes latviešu valodā, otriem, ka paka biroja papīra. Paši uzdāvinājām pasteļkrītiņus. Un šī dāvana izšķīra turpmāko vakara gaitu. Dēls tā aizrāvās zīmējot, ka atliku gan ieplānoto cepumu cepšanu kopā ar bērniem, gan tualetes papīra rullīšu tuneļa projektu, kurā bija paredzēts nodarbināt arī tētus :D Tie priecīgi - tika pie hokeja skatīšanās, kas citādi būtu gājusi secen :D


Niklāvs tiešām aizrāvies ar zīmēšanu. Brīžos, kad kompānijas bija par daudz, dēls distancējās, lai taptu lielā māksla! :)




Centos pūst arī "Tigerā" sapirktos burbuļus, bet tiem vai nu:
a) termiņš beidzies
b) brāķis
c) cits iemesls (o, un tas lai labāk būtu nopietns :[] )

bet pie caurspīdīgajām bumbām tā arī netiku... ;(



Vienā acumirklī Niklāvs paķēra burbuļu tūbiņu, aizjoza pie izlietnes, ar švunku izlēja šaubīgo šķidrumu laukā un ņēmās meistarot savējo. Diemžēl mūsu trauku mazgājamais līdzeklis neizrādījās glābējs un es nodevu "burbuļošanos" bērnu rokās.

Ik pa laikam Zanīte sava flakoniņa saturu tomēr "dabūja dziesmā"


Tomēr pārsvarā šī aktivitāte izskatījās šādi:



 Ja runājam par ēšanu - mans mērķis nebija pārvērst šo dienu par kārtējo rasolu bļodu un karbonāžu dienu (kaut gan dažkārt man tik ļoti patīk aiziet ciemos un pielikt pilnu vēderu ar klasisku "latviešu" ēdienu :D), bet vairāk koncentrēties uz kopābūšanu, ēdienam atvēlot otršķirīgu lomu.

Galdā cēlām:
1) Frikadeļu zupiņu (tikko sabraukušajiem ciemiņiem)
2) Siera groziņus (nekā sarežģīta - Rimi iegādāti siera salāti sapildīti turpat iegādātos sāļajos groziņos)
3) Augļus (citkārt taisu augļu ezi, šoreiz paķēmojos tāpat vien, jo aizmirsu nopirkt vīnogas)


4) Zanītes mamma - čaklākā saimniecīte, kādu man nācies dzīvē sastapt, bija atvedusi no mājas ar mizu vārītus kartupeļus un tapa pildītie kartupeļi (brīdim, kad uznāca otrā apetīte)


Te uz bildes apraksts. Piebilstot vien to, ka tas viss bez kāda pārklāja tika ielikts cepeškrāsnī un cepts 200 grādos līdz izkusa pa virsu sabērtais rīvētais siers.


5) Cepumu tortītes (tās taisu uz katru bērnu ballīti, jo tas ir ātri un izskatēs jauki!)


Cepumus pamērc pienā un liek kārtās. Pa virsu katrai mājelei/kūciņai/grēdiņai liek 1 ēdamkaroti šķidra jogurta. Ak, jā, un vārds "biezpiens"bildē nozīmē "saldā biezpiena masa ar rozīnēm". Vizualizēju receptīti:


Vislielākais prieks protams par to, ka Niklāviņa vārdadiena taču bija iemesls atkal saspietot visiem kopā!


 Kad bērnu kašķi par rotaļlietām sāka izcelties 4reiz biežāk kā reizi stundā, bija laiks atpūsties un novērtēt Zanītes dāvanu - multenes. Viena no tām - "Aiz žoga" - spriežot pēc bērnu sejām, laikam bija īsts trilleris...


 Un, kad vairums jau bija pārģērbušies pidžamās, atcerējāmies par Rimčikā nopirktajām plaukšķenēm!!! Tās ar` jau kļuvušas par tradīciju katrā iekštelpu bērnu ballītē mūsmājās!


Lai izdodas pasmelt idejas un iedvesmu arī no šīs reportāžas!

You Might Also Like

4 comments

  1. sveiciens Tavam dēliņam nu jau pagājušajos vārdiņsvētkos!!!

    AtbildētDzēst
  2. Sveiciens no manis ar vaarda dienaa deelinjam!!!
    Superiiga balliite bijusi-noteikti buus kur njemt idejas ko galdaa cieminjiem likt un tas WC rulliishu tunelis..nu wou....riktiigi forsh!!!

    AtbildētDzēst
  3. Sveicieni Niklāvos!Izskatās,ka bijis ļoti jauks pasākums!Arī manam dēliņam drīz būs vārda diena-tā kā paldies par idejām!!!Ineta

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!