Rotaļlietas - ne rokām darinātas. Mūsmāju favorīti.

02:35

Nu vispār, jā, šis joprojām ir rokdarbu blogs, kurā tiek slavētas un daudzinātas rokām darinātas mīļlietas sev un tuvajiem! ;)

Taču ir rotaļlietas, ko gribēdama uzšūt nevaru... Piemēram lielu spēļu auto, kas brauktu uz priekšu ar visu bērnu tajā, vai lego klucīšus vai, piemēram, rotaļu šujmašīnu!!!

Turklāt - esmu bijusi pietiekami čakla gada laikā - gan lelles Emīlijai, gan robots Niklāvam ir uzšūts, tāpēc svētki iespējams ir mirklis, kad uzdāvāt mazajiem kaut ko, ko manas rokas pie labākās gribas nevarētu uzmeistarot!

Tātad parunāsim par rotaļlietām. Ne rokām darinātām.

Par tādām, kas mūsmājās darbojas jau labu laiku un nav tikai kādam konkrētam vecumam paredzētas un tiek izmantotas bieži - UN!!! nekādi nav  uzšujamas ar rokām! :D:D:D Turklāt tās ir rotaļlietas, kuras ir pietiekami dārgas, lai tās nevarētu atļauties ikdienā, bet piemēram, drusku iekrājot. Nesaukšu visas mūsu mājā atrodamās, bet dažas, kuras izturējušas laika un izturības pārbaudi! Ticu, ka katrā mājā tās ir savas - tāpēc droši papildiniet domu komentāros!

________________________________________________________________________________________

DIDI CAR (Plazma car).

Lūk šo auto es no sirds iesaku visām puiku (un meiteņu) mammām!!! Mēs savējo nopirkām pirms diviem gadiem TopShop par ~ 30 LVL. Tagad gan tādas tur vairs nemanu.TAČU!!! Sanāk gandrīz, ka nejauši reklamēju Xnet.lv, bet, iegūglējot, uzskrēju uz viņu šī brīža piedāvājumu šīm mašīnītēm!!! 24 LVL un piegāde bez maksas!!!

Plusi: Mašīna uz priekšu ripo grozot stūri uz vienu un otru pusi - tīrā fizika. Nekādu akumulatoru, nekādas degvielas vai pedāļu!!! Vienkārša, izturīga mašīna, kura, starp citu spēj izturēt arī pieaugušo svaru!!!Detalizēts info šeit.

Mīnusi: Tagad netieku vaļā no Top Shop uzbāzīgajām reklāmām e-pastā un zvaniem katrā jubilejā - gan vārdadienās, gan dzimšanas dienās (jo viņiem ir mans personas kods), piedāvājot man īpašas atlaides sakarā ar maniem svētkiem :D
UN: laikam jau īsti nederēs mazu dzīvoklīšu īpašniekiem, jo mašīnai vajag telpu, kur skrieties.

 Neesam savējo izmēģinājuši uz asfalta, bet feini ripoja lielajā šķūnī uz betona seguma. Un protams tiek dragāts pa virtuvi, apkārt galdam! Tagad brālis vizina māsu un otrādi! Nu feina mašīna, tiešām!





"Jingle Bell" Briedis.
Viena traka rotaļlieta - ne attīstoša, ne vizuāli uzdevuma augstumos, bet bērniem tiiiik ļoti patīk un kaut kā ar visu intensīvo lietošanu izturējusi līdz šai baltai dienai, kaut kalpo jau teju 4 gadus. Ne tikai Ziemassvētkos. ;)

Kā jau minēju - bez pretenzijas uz muzikālās gaumes etalonu. Un tomēr -  briedītis, kas šūpojot galvu un virinot muti mikrofonā dzied "Jingle Bell" (nevis klasisko, bet citu), bērnus kaut kā spēj sajūsmināt atkal un atkal. Arī šovakar noskatījāmies ar Kundziņu Nika un EmSī deju maratonu, ko pavadīja Brieža dziesma :D:D:D Pozitīvas emocijas gan mums, gan mazajiem. Jāpiebilst uzreiz, ka mums mājās ir ne viena vien dziedoša rotaļlieta, bet Briedis tāpat izkonkurē visas!

Pirkts (patiesībā jau manas mammas dāvāts) klišeju veikalā JYSK par 7 LVL, ja pareizi atceros!





Lielāki "Lego" tipa kluči.

Tad, kad pirms vairāk kā diviem gadiem nolēmām nopirkt svam mazajam šo attīstošo rotaļlietu, vēl nezinājām,  ka šodien modē būs šādus klučus uzskatīt par sliktiem un nepareizas fantāzijas rosinošiem. (Valdorfieši apgalvo, ka likt klučus vienu uz otra un nesagaidīt kritienu,  tātad - neredzēt gravitācijas pamatprincipus, ir nekorekti. Un vēl viņi neatzīst krāsas, kādās ir šie skluči. Es atkal uzstāju uz to, ka mājās jābūt gan bezkrāsainiem koka klucīšiem, gan šādiem, jo celtnieki jau mājas ceļot, piemēram, arī izmanto betonu un ķieģeļi turās viens pie otra un, tpu, tpu, tpu, zemē nekrīt ;) Tāpēc, ja mazais var rotaļāties ar visādu veidu klučiem un attiecīgi izdarīt savus secinājumus, man tas šķiet pat daudz lielāks ieguvums!)

Kluču komplekts pirkts "Rimi" un maksāja +/- 10 LVL.


Plusi: Tieši izmērs - jau ļoti agrā vecumā Niklāviņš iemācījās uzcelt torņus un pats jutās ļoti gandarīts par veikumu. 
Turklāt šāds kluču izmērs atvieglo to savākšanu :)

Mīnusi: Nu, jā, tas nav pašu kluču mīnuss, bet sīko rotaļlietu mīnuss kopumā - kluči ir pa visu māju... Bet tā tiešām nav kluču vaina... :D:D:D



Stumjammašīna.

Konkrēti mūsējā pat nav labākais piemērs, bet fakts kā tāds - tāda stumjammašīna ir viena varena štelle! Tādu mašīnu Nikam uzdāvināja uz 2 gadu jubileju. Veikalos tādas maksā ap 30 LVL. 

Bet, kā jau minēju, mūsējā nav labākais piemērs vairāku iemeslu dēļ:

1)tā ir pārāk viegla, tāpēc, piemēram, posmā, kad EmSī mācījās staigāt, nācās uz mašīnas novietot papildus smagumu.
2) dizains nav pārāk gaumīgs
3) šādas tādas detaļas (piemēram priekšējā ass) jau piedzīvojušas remontdarbus

Plusi: Nu Niklāvs laukā no tās nešķiras ne ziemu, ne vasaru - viņam patīk skriet turoties pie šīs mašīnas un pat tālākos pārgājienos tā vienmēr ir līdzi! Turklāt viena feina lieta ir šīs mašīnas bagāžnieks - tajā tiek likti gan akmeņi pastaigu laikā, gan vardes, kamēr mamma neredz :D
Un Emīlijai ļoti patika mācīties tipināt, izmantojot tieši šo mašīnu.





Lūk tāds manu delverīšu izturīgāko un iecienītāko ne rokām darināto rotaļlietu tops! 

Nolēmu Emīlijai uz Ziemssvētkiem uzdāvināt mazu rotaļu šujmašīnīti, jo nu ļooooti mazā dāma pēdējā laikā asistē pie manas lielās. Un, tiklīdz man iegadās piecelties no krēsla, tā mazā naski ieraušas manā vietā un ņemas spaidīt un grozīt sev tik interesantās līdz šim TABU mašīnas pogas. Tāpēc nospriedu, ka jāiekārto darbistabā viņai pašai sava šujamvieta :)

Tā nu, atzīšos, es trešās adventes vakarā klaiņoju pa lielveikaliem mazu šujmašīnīti meklējot. Svētku drudzis?... :D Nē, vienkārši dažkārt dzīvojoties ar mazajiem pa māju tik savrupā vietā kā Zaubes mežiņš, uznāk ilgas pēc pilsētas, kino, lielveikala, utt.... un ar svētku drudzi tam nav nekāda sakara. ;)

You Might Also Like

13 comments

  1. Paldies, dažas lietas kā stumjamā mašīna, lielie kluči arī mūsmājās ir bijuši un ir absolūtā topā! :)

    Un kā es saprotu pēdējo rindkopu! Lai gan dzīvoju tikai 17.km. no Rīgas centra! Kā es saku- jābrauc uz Rīgu pabūt pūlī vienai! :DDD

    AtbildētDzēst
  2. Laine, neticami, bet šorīt, vēl vārtoties pa gultu un skatoties uz Made by Joel pūcīti pie manas griestu lampas, atcerējos, ka teici, ka taviem bērniem ātri apnicis Joel akvārijs. Nolēmu - vajadzēs pajautāt Laine, kuras tad ir tavu bērnu "ilgtermiņa" rotaļlietas... :) Šorīt veru vaļā tavu lapu un... Te tas ir! Paldies!

    AtbildētDzēst
  3. To sauc par telepātiju, Una! Lūk tev pasūtītais raksts :D

    AtbildētDzēst
  4. bet vai to krēsliņu, kur sēž briedis? Tu šuvi pati?? tas arī ir kūl!:))
    brīnums, ka par šiem klučiem no saviem valdorfiešiem neko netikām dzirdējuši;D tā nu mums par laimi ir krītošie dārziņā un arī tie - šitie paši!;) -būvējamie, kas mājās, nav apkaroti. un joprojām, arī 5 g.v. lēdijai noder. valdorfs arī ir sistēma, un jebkurai sistēmai ir savas nepilnības.. pat tādai samērā labai!
    mēs kaut kā tak esam sabiedriskas būtnes, vai ne... tas par to pūli versus laukiem.:DD

    AtbildētDzēst
  5. Nē, Dzintra - Briedis jau tupēja savā milzu krēslā :)

    Par laukiem un pilsētu - vajag gan to, gan to. Man tā vēlme pēc metropoles uznāk apmēram 2 reizes mēnesī. Bet, kad ir vasara, Jāņu laiks - tad vispār turos pa gabalu no pilsētas! Tad man žēl visu to, kas kādā vasaras kafejnīcā Vecrīgā Līgo...:)

    Arī Ziemssvētkos - gribās man meža būdiņā būt, kurai no skursteņa dūmi kūp un zem filcīšiem kraukšķ sniegs :D

    Pat nezinu vai man pietrūkst sabiedrības vai drīzāk šopinga!!!;)

    AtbildētDzēst
  6. Puikam no āra mantām vairākus gadus topā bija ķerra - viņš mums tāds strādīgs:) Meitai šis priekšmets galīgi neinteresēja, lai gan pirkām viņai. Ļoti ļoti daudz ir spēlējušies ar to burtu paklājiņu (mazais izmērs) - nesen Tavā blogā bija par šo burtiņu uzlīmēšanu uz klucīšiem (zīmodziņi). Tur nu visu ko taisīja - gan burtus iemācījās, gan mājas būvēja.
    Par to laukos būšanu (es pārvācos no lielpilsētas uz dziļiem laukiem, kad gaidīju otro) - pirmo gadu, divus bija tāda iekšēja trauksme. Tagad kādi 5 gadi nodzīvoti, vairs trauksmes nav:) Jā, starp citu, Tavu blogu sāku lasīt nesen, varbūt atbilde jau ir bijusi: kāda, Laine, ir Tava attieksme pret bērnudārziem un skolām? Ko Tu (Tavi bērni) domā darīt šajā socializēšanās lietā?

    AtbildētDzēst
  7. Mums arī lego kluči tiek lietoti. Un ir sākusi aktīvi cilāt manu šūto piramīdu. Vēl ir tāds bruņurupucis, kam dažādu formu caurumiņi bruņās un jāmet klucīši attiecīgie iekšā. Meita gan izmanto tikai sarkanās krāsas, pārējiem nemaz nemēģina atrast pareizos caurumiņus.

    Vispār...labs tev rakstiņš, Laine. Domāju, ka mēs daudzas mammas varētu padalīties ar lietām, ko mūsu bērni izmanto ikdienā.

    P.S. Baiba interesantu jautājienu uzdevusi, ar interesi palasīšos, ja Laine atbildēs.

    AtbildētDzēst
  8. Laine, kā tad tur beidzās tie bērnu šujmašīnas meklējumi, es ar kā aptrakusi skraidu pa veikaliem un meklēju bērnu šujmašīnīti , kas šuj , bet pagaidām bez panākumiem. vecākā meita uzzīmēja vecītim vēstulē šujmašīnu, tā kā vajadzētu zem ziemassvētku eglītes!

    AtbildētDzēst
  9. Man bez panākumiem! Bet es jau tikai Alfā un dominā paspēju. Un tas ir smieklīgi, jo tur tādu nav... Esot vienā veikalā bijusi Barbie šujmašīna, kas maksājusi ap 60 LVL - pieļauju, ka rozā no A-Z un - ou! par tādu cenu - ceru, ka tā bija tāda ar ko šūt pa īstam! :D:D:D:D

    Bet es gan meklēju tādu no koka - -redzēju kaut kad netā... Tagad papētot gūglē toy sewing machine, saprotu, ka ir daudz tādu, kas tiešām šuj - bet vai LV?... Katrā gadījumā - mums tā vēl t''ala nākotne!
    BEt jums - iespējams šāda dāvana pareizajā laikā var pat nākotni (meitas) izmainīt! :)

    AtbildētDzēst
  10. http://www.ekids.lv/product_info.php?cPath=57&products_id=996&language=lv Šeit izlasīju, ka tā darbojas kā īsta

    AtbildētDzēst
  11. Bet vai tad nav labāk tiešām pirkt lētu, bet īstu šujmašīnu?? Mans četrgadnieks, ja atļauju, šuj ar mani kopā, bet kamēr neredzu, pats ieslēdz un nošuj kādu vīli... Man tikai žēl viņam dot savējo, jo viss kaut kā nejauši "salaužas". Un viņš bija tik nelaimīgs, kad kāds uzdāvināja fotoaparātu, kuram nespiežas neviena poga...

    AtbildētDzēst
  12. Nuuuuuuuuuu, Baiba - atkarībā no bērna vecuma laikam ;) Mums ar Emsī šobrīd būtu gana ar tādu Pretend play šujmašīnīti, bet ap gadiem 5-6 varētu pāriet uz tādu, kas pa īstam šuj!

    AtbildētDzēst
  13. Vēl es biju puikam atdevusi vecu (kas pa īstam nedarbojas)ar roku griežamo šujmašīnu - viss it kā ir pa īstam, var ļoti labi imitēt šūšanu, bet adatu izņēmu ārā. Viņu gan vairāk interesēja ko var noskrūvēt:)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!