Russian style

01:24

Kundziņš pēdējā laikā ir uzsācis pierādīšanas kampaņu. Viņš cenšas man pierādīt, ka viņam jāpērk sev fotoaparāts.  Tā kā mums viens (tas ar kuru operēju pārsvarā es :)) jau ir, allaž atrunāju viņu no jaunas kameras iegādes. Mans lielākais arguments ir vēlme pašai tikt pie jauna bilžu tvērēja -  spoguļ+citu jauku parametru apveltīta, tāpēc es pret Kundziņa: "Man jau tikai vajag lēto pa 60 LVL, lai dzīvniekus knipsētu" vienmēr lieku pretīm: " Tie 60 LVL varētu būt pirmā iemaksa manai jaunajai kamerai un tad es tev varētu veco atdot!"
Tā nu mēs šo tēmu muļļājam jau vairākus mēnešus. Un,  savas taisnības pierādīšanas vārdā, Kundziņš patiešām pasācis visur vazāt mūsu (lasīt "morāli manu", jo man viņš man ir tik uķi ķuķi mīļš un ļoti vajadzīgs iemūžinot bērnus un blogojot !!!:D) fotoaparātu līdzi un vakaros "nejauši" to aizmirst šķūnī, mašīnā vai citās tumsas un aukstuma ieskautās vietās. Viņš gaida, kad es teikšu: "Allright, fine! Pērc sev to lēto verķīti un atdod man manu, tpu, mūsu kameru! "
Bet es -  meitene tikpat spītīga būdama - ietiepjos! Nu ja nevaru es rakstīt šodien idejām bagātu rakstu par vēl 10 dāvanu maisiņiem , ko aizvakar uzšuvu, jo bildes salst kaut kur starp māju un šķūni, tad rakstīšu rakstu, kuru biju domājusi rakstīt kādā citā iederīgākā brīdī! Taču, padomājot, sapratu, ka paralēles ar trako aukstumu velkot, raksts nemaz nav tik neiederīgs!


____________________________________________________________________________________

Runa ir par krievisko manī. Un lietām Krievijā, kas mani uzrunā tik ļoti, ka pēc gadiem 2-3 noteikti apņemos braukt ar vilcienu lielā draugu kompānijā uz Krieviju pretīm piedzīvojumiem!

Tātad fakti:  esmu 1/4 baltkrieviete. Nu, mans vectēvs (redzēts vienreiz mūžā) ir baltkrievs. Varbūt tāpēc man ģenētiski labi padodas krievu valoda - jo slāviskais manī ir drusku iekodēts?... Turklāt slāvi paši, konkrēti ukraiņi, kad bijām draugu barā uz Berģansku īsi pirms paliku stāvoklī ar Niklāviņu, sazīmēja mani no visa bara kā temperamentam un simpātijām atbilstošāko! Lepni izgriežu krūtis un saku: "Djakuju!".
Tātad esmu 1/4 slāvu tautības gēnu miksēta.


Bet šis raksts sākās ar vienu lakatu, ko nesen iegādājos humī veikalā...


Man tā iepatikās tās rozītes!!!!!!!!!!!!!!! Tas krāsu salikums!
Par to, ka tas izskatās "krieviski", uzzināju no māsas, kura, ieraugot mani ar šo lakatu, nepataupīja replikas :D:D:D

"Tātad man patīk krievu stila lakats"- nodomāju vairākas dienas vēlāk. Un tad atcerējos! Es taču tik sen kāroju "aizšaut" uz Krieviju!!!

Maršruts, kompānija, vīzu formalitātes - par to es nekad neesmu iedomājusies šajā sakarā, bet tas, par ko tiešām allaž iedomājos, fantazējot par ceļojumu uz Krieviju ir TRĪS LIETAS, kuras noteikti atvedīšu no šīs valsts mājās: Samovars, Vaļenki un Matrjoškas.

_______________________________________________________________________________________
Samovars.

Es atvedīšu mājās patvāri un rīkošu tējas vakarus ģimenes un draugu lokā! Mēs sēdēsim puķainiem lakatiem plecos un, malkojot tēju, dziedāsim krievu častuškas! :)



Страшно жить без самовара:
Жизнь пустая беспредельна,
Мир колышется бесцельно,
На земле тоска и мара.
Оставляю без сознанья
Бред любви и книжный ворох,
Слыша скатерти шуршанье,
Самовар а воркованье,
Чаю всыпанного шорох.
Если б кончить с жизнью тяжкой
У родного самовар а,
За фарфоровою чашкой,
Тихой смертью от угара!
(Борис Садовский)

Kad meklēju internetā patvāru ražotnes, uzdūros feinai mājaslapai "Tula-Samovar". Lielākais prieks no šīs mājaslapas - mākslasdarbu galerija! Kad skatos uz šīm gleznām, iedomājos vasaru Krievu sādžā...

Анна Боганис. Чаепитие.


Долгая Ольга Петровна
"Натюрморт со сладостями"


Константин Коровин За чаем 1888 г.


Анна Силивончик "Чаепитие"




Matrjoška.

Es atvedīšu mājās matrošku/as - sev un visiem saviem draugiem!


 

Ak, šī  krievu leļļu karaliene!!! Īstenībā - ārkārtīgi attīstoša rotaļlieta!
Klau!!! Tikko iedomājos, ka es taču tajā "zviedru" humpalbodē nopirku galdautu ar matrjoškām!!! Ak, svētā zemapziņa!!!



Palūkojiet, kā tiek apgleznotas matrjoškas šeit - "Nestingdolls"!


Vaļenki.

Es pārvedīšu mājās filcīšus! Tādus smukus! Tagad krievi taisa tādus rakstainus un modernus! Man būs tādi filcīši kā nevienam!



Валенки да валенки,
Ой, да не подшиты стареньки,
Нельзя валенки носить,
Не в чем к миленькой сходить.


Ielūkojieties šeit, ja ir vēlme redzēt, kā mazā krievu fabrikā top filcīši!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karsta tēja, mīļas lellītes un silti zābaciņi - nu kas gan vairāk piedien aukstai ziemas dienai!


Ui, gandrīz piemirsu ielikt bildīti dienas smaidam:


You Might Also Like

13 comments

  1. Lakats, gleznas un puķainie velteņi- mana šī raksta izlase! :))))

    Man arī ir liela piešprice, tikai poļu virzienā! :D

    AtbildētDzēst
  2. Un kādu tad samovāru Tu pirksi?:D Elektrisko? Vai to īsto, kuru, es pat īsti nezinu, uz krāsns vai liek?
    Man vēl liekas, ka neatņemama krieviskā sastāvdaļa ir apgleznotās koka karotes. Tās košās, ar puķēm:)
    Paldies, ka atgādināji par tādu lietu kā samovārs! Būs pie mammas jāvelk laukā no aizskapes(viņai PSRS laikos iegādāts, elektriskais)

    AtbildētDzēst
  3. Apskatījos to velteņu fabriku!!! Vājprāts-kādos apstākļos cilvēkiem jāstrādā :O Man šķiet, ka viņiem visiem ir problēmas ar plaušām, jo izskatās, ka par ventilācijām un personīgajiem darba aizsardzības līdzekļiem tur vispār netiek domāts!!!

    AtbildētDzēst
  4. (...da tak visā plašajā Indijā un Ķīnā niviens ir nedomā par darb. aizs. līdz.:)
    Īstā samovarā, manuprāt, ogles ber iekšā, tur tajā trubā? un tāpēc tie Trīs kaķēni, melnais, pelēkais un baltais, no Sisojeva Bilžu pasakām, ielīduši vecā patvāra skurstenī kļūst visi vienādi melni...
    velteņus, kādi nu gadās, tak varētu apfilcēt ar vilniņu un filc.adatu pašrocīgi. mums ir diezgan koši melni, vectēvs nez kur savulaik izkašņājis. PALDIES PAR IDEJU! tāpt jau meitai patīk, bet ar bildi patiktu vēl vairāk;) hmmm, bet varbūt mēs to jau mēģinājām, tikai filcs bija pārāk ciets, ar vilnu tomēr nesaķērās..?
    atceros, manai mammai kādreiz bija pelēki ar aplikāciju uz sāna - ādas ozollapiņu.:D
    Pelageja diezgan smuki to dziesmu dzied;)

    AtbildētDzēst
  5. Es nesagaidīju Krieviju un vienu patvāri (kā bildē ar kaķi) nopirku humpalās par 6LVL. Bet tādu superīgus vāļeņkus va riegādāties dizaina studijā Telpa uz Tērbatas un Stabu stūra :) Meitene sūta no Krievijas un pati apdarina. ļoti ekselenti :)

    AtbildētDzēst
  6. man ar tagad topā filči, jebšu vāļenki nezinu kur un kā dabūt, man ir viena adrese ar ideāliem zābakiem--http://www.fabrika-obuvi.ru
    žēl, ka Latvijā tādus grūti dabūt, tur lielajā plašajā Krievijā viņi ir lēti.

    AtbildētDzēst
  7. Zkss - mani gan tie apstākļi nepārsteidz! LV katrā gaterī man šķiet tādi ir! Nu tā ir Krievija! Un tieši tādu Krieviju es arī gribētu redzēt - ne tūristiem paredzēto, bet tādu, kādu to redz ikdienā paši krievi.

    Vaļinkus, vatņikus (vatētās bikses), pižikus tak var nopirkt arī Centrāltirgu, meitenes! bet es negribu! turklāt Mārčam no tēva krājumiem ir kādi 3 pāri + Niklāva izmēra mazi filčuki arī ir!

    Bet!!!!!!!!!!! Ja kāds gribētu man pārdot par saprātīgu naudu samovaru - kaut vai elektrisko - tad esmu gatava piedāvājumiem! Sevišķi, ja tas ir šitāds puķains!

    ALISE! Super mājaslapa!!!!

    AtbildētDzēst
  8. :)Man kā meitenei no slāvu ģimenes (pēc mana vārda nepateiks, jo pat tētis ir "jauktenis":D)- kur lielākā daļa ir ukraiņu un krievu asinis, bija itneresanti palasīties, ko nozīmē "Russian Style" latviešu meitenes skatījumā:)
    Patvāris man šķiet visai ikdienišķs, visu bērnību pavādīju dzerot tēju no apakštasītes:D:D:D un graužot barankas, prjanjikus (pee, kaa man nepatika prjaņiki)- jo arī tad man tas likās, varen forši:)))
    Pēdējā samavara tējas dzeršanas glezna, vairāk atsit Haholus:D Žēl, ka gleznām nav autori, viena glezna mani ieintriģēja.
    Un kā ar āmuru pa naglu- Matrjoškas, šobrīd šo elementu es kolekcionēju audumu veidā, ceru iegūt pogas:)
    Man gan jāsaka, ka Laine nedaudz vilsies, bet reāli Krievija gluži tāda vairs nav:)- arī krieviem vaļenkas tiešām ir gateros, un laukos:D Tad jābrauc uz dziļiem laukiem, kur pārsvarā vecie cilvēki dzīvo! Modes dāmas vaļenkos līdzīgos zābīšos pa māju čībiņu vietā tipina- izšūtas ar pērlītēm un košiem elementiem. Daudz tuvu radu mitinās Krievijā. No viņiem varu spriest, ka vislētākās cenas un bagātākais "RUSSIAN STYLE" klāsts ir Irkutskā;) Jāmeklē draugi tur:)))
    P.S. samavaru es manīju antikvariātā uz Stabu ielas, starp Avotu un Čaka ielām! stāv kā briedis!

    AtbildētDzēst
  9. p.s. 1/4 daļa man vēl leikas ļoti latvisks:)) bet tāpēc jau esi tik simpātiska, slāviskums atsit vaibstos:)))- tā kā vectēvam paldies:)))

    AtbildētDzēst
  10. Iveta - piekrītu par gleznu autoriem - bet vakar kjau rakstot acis krita ciet, tāpēc novienojos ar savu iekšējo Es būt nekorekta un vienkārši norādīt linku uz to galeriju - tad lai katrs pats izmeklē sev mīļākās gleznas un to autorus.

    Un nav jau tā, ka es tiešām iedomājos, ka Krievijā visi tādi kā gleznās - droši vien vairāk sliecos domāt, ka viņi tādi kā ukraiņi Berģanskā! Katrā ziņā - sagaidu, ka krievu eksotika slēpsies neeiropeiskumā! Tur jau tā sāls! Man šķiet, ka Krievijā piedzīvojumi rodas paši no sevis!

    AtbildētDzēst
  11. Laine, es atradu:) interesējošās gleznas autore Анна Боганис, ļoti patīk tā glezna:)

    AtbildētDzēst
  12. Matrjošku fanes-izrādās eBay pilns ar audumiem! http://shop.ebay.com/i.html?rt=nc&LH_PrefLoc=2&_nkw=MATRYOSHKA%20fabric&_dmpt=US_Fabric&_fcid=115&_fln=1&_ipg=200&_jgr=1&_localstpos=&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m283&gbr=1
    Vienīgi cenas par tādiem gabaliņiem gan, manuprāt ir par augstu....

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!